Dames van SV Zeeburg winnen en verliezen

DIEMEN - De dames van SV Zeeburg hebben afgelopen weekeinde twee wedstrijden gespeeld.

Vrijdagavond stond de uitwedstrijd tegen Zaanstreek op het programma. Door middel van positiespel en breaks wist de ploeg uit Diemen al snel op voorsprong te komen. De cirkelspeelster werd telkens goed gevonden en vanaf die positie is dan ook veel gescoord. Terwijl de verdediging van de tegenpartij vol gaten zat, gaf SV Zeeburg slechts enkele kansen weg. Al snel werd de score daardoor verder uitgebreid.

In de tweede helft werd er door SV Zeeburg een nieuw verdedigingssysteem uitgeprobeerd, waardoor er iets meer kansen kwamen voor de tegenpartij. Al met al werd het geen spannende wedstrijd met een eindstand van 11-31 in het voordeel van de club uit Diemen.

Zondagochtend werd er thuis gespeeld tegen Legmeervogels, een fysieke ploeg waar SV Zeeburg altijd veel moeite mee heeft. Vanaf het eerste moment verliep de aanval stroef. De tegenpartij stond met een strakke 6-0 verdediging waardoor het moeilijk werd om met individuele acties tot scoren te komen. De dames uit Diemen liepen hierdoor al snel achter de feiten aan. Toch wisten zij in het tweede gedeelte van de eerste helft terug te komen: ruststand 8-8.

Aan het begin van de tweede helft kwam de tegenpartij opnieuw op voorsprong en bleef het voor de thuisploeg lastig om te scoren. Het spel was statisch, er was veel balverlies en er werden veel hoge ballen geschoten die vervolgens weer gestopt werden. In de tweede helft werd er slechts vier keer door de thuisclub gescoord: eindstand 12-14.

Vanavond (donderdag) speelt SV Zeeburg thuis tegen Havas en zondag uit tegen Tornado.