De bus wordt geopend door een landkaart op te rollen.
De bus wordt geopend door een landkaart op te rollen. Foto: Trudy Kroese

Vanaf zaterdag in Diemen: de Cadeauwinkel van de Wereld

DIEMEN - Terug van weggeweest: zaterdag stond de Wereldwinkelbus weer op het Diemerplein. In een nieuw jasje en met een andere naam. De winkel met fairtradeproducten gaat verder als 'Cadeauwinkel van de Wereld'.

De rijdende winkel was al lange tijd aan een opknapbeurt toe. Meteen na de laatste verkoopdag voor de zomer op 12 juli, zijn de vrijwilligers begonnen met de klus. Het interieur van de bus is helemaal opgefrist. Ook de buitenkant is onder handen genomen. De ramen zijn vervangen en de bus heeft een nieuwe kleur gekregen. Al die tijd is de winkelbus niet op het Diemerplein geweest. Onder grote belangstelling heropende wethouder Jeroen Klaasse de winkel zaterdag samen met Els Nuisker van de stichting het Elsengroen.

Nieuwe naam
Niet alleen de buitenkant en het interieur van de winkelbus hebben een grondige opknapbeurt ondergaan, de organisatie heeft ook besloten uit de landelijke organisatie van Wereldwinkels te stappen en gaat door onder de naam 'Stichting het Elsengroen, Cadeauwinkel van de Wereld'. "Stichting het Elsengroen is de naam van het vrijwilligerscollectief dat de Wereldwinkel ooit naar Diemen haalde: Els Nuisker, Els Leijdekkers en Dineke Groen", vertelt Hannie van Hoek, secretaris van de stichting. "Er was veel onvrede over de organisatie van de landelijke vereniging van Wereldwinkels. Niet alleen bij ons, er zijn meerdere lokale Wereldwinkels uit de landelijke organisatie gestapt. Wij kunnen het werk goed op eigen kracht doen."

Wat niet veranderd is zijn de artikelen die in de bus verkocht worden: fairtradevoedingsmiddelen en allerlei mooie cadeauartikelen uit de hele wereld. De Cadeauwinkel van de Wereld is vanaf nu weer iedere vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur op het Diemerplein te vinden, naast de Diemer Apotheek.