Diemenaren hebben al veel kleding gebracht.
Diemenaren hebben al veel kleding gebracht. Foto: Trudy Kroese

Diemenaren helpen getroffen bewoners Beukenhorst

DIEMEN - Diemen leeft mee met de bewoners van Beukenhorst die niet terug naar huis kunnen en veel Diemenaren willen graag helpen. Een groepje bewoners uit Diemen-Zuid heeft gezorgd dat de eerste concrete hulpvragen worden opgelost. Voedselbank Diemen stelt haar bankrekening open voor donaties.

Een van de initiatiefnemers: "We hebben gezorgd voor kleding op maat voor de mensen die nog steeds liepen in de kleren die ze donderdag aan hadden bij de explosie. Een oudere dame hebben we geholpen met het kopen van nieuwe kleding omdat zij wel geld had, maar niemand om dat met haar te doen. Een jongen in zijn eindexamenjaar die maandag heel graag naar school wilde met een opgeladen OV chipkaart. Broodtrommels en drinkbekers voor schoolkinderen. Een paar moeders haalden en brachten die kinderen van het hotel naar school."

"Het lijkt dat nu voor de eerste materiƫle nood gezorgd is. In de hotelkamers is ook niet veel ruimte om spullen te bewaren. Wij bewaren alles wat we nog hebben en brengen kleding naar hotels als mensen iets nodig hebben. Maar we ontdekten dat er veel meer mensen wat wilden doen", vervolgt de initiatiefnemer. "Wat als de getroffen bewoners straks naar vervangende woningen gaan? Binnenkort zal er een Facebookpagina geopend worden waar concrete vragen van getroffen bewoners te vinden zijn. De Key en de gemeente zullen natuurlijk voor dingen gaan zorgen, maar er zullen best nog vragen overblijven. Vandaar dat de Voedselbank van Diemen haar rekening open heeft gesteld."

O.v.v. 'Beukenhorst' kunnen mensen geld storten op bankrekening NL78INGB0004896340.