SV Diemen maakte na rust het verschil.
SV Diemen maakte na rust het verschil. Foto: Yannick uit den Boogaard

SV Diemen overtuigt

DIEMEN - SV Diemen is het seizoen overtuigend begonnen. De ploeg won voor eigen publiek de competitieouverture tegen SV Ouderkerk met 8-2. Bij rust was de stand nog gelijk: 1-1. De doelpunten van SV Diemen werden gemaakt door Dennis van Bree (4x), Kay Minnema (2x), Marco Moelee en Kevin Kroese.

SV Diemen begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam via Dennis van Bree op voorsprong. De bezoekers maakten voor rust nog gelijk. SV Diemen had voor de pauze al op een ruime voorsprong kunnen staan, maar verzuimde een aantal kansen te benutten.

Na de hervatting sloeg de thuisclub genadeloos toe. De ploeg liep uit naar een 5-1 voorsprong waarna SV Ouderkerk iets terug deed. In de slotfase bepaalde SV Diemen de eindstand op 8-2. SV Diemen speelde aan het einde van de wedstrijd met negen man. Nadat trainer Marc Stuut drie keer had gewisseld viel Pierre Tosh uit met klachten aan de hamstring. In de slotminuut viel Joshua Kloosterman uit omdat hij last had van een teen. Stuut is zeer te spreken over de wedstrijd. "Cees Boot had SV Ouderkerk geanalyseerd en op basis van zijn informatie hadden wij een speelplan gemaakt. De informatie van Cees bleek volledig te kloppen. Wij hebben de belangrijke spelers van SV Ouderkerk geƫlimineerd en gebruik gemaakt van de ruimte die achter de verdediging van SV Ouderkerk lag. Onze snelle spelers hebben daarvan geprofiteerd. Wij speelden vooral tijdens het eerste half uur van de eerste helft uitstekend. Dat half uur heb ik het beste SV Diemen tot dusver gezien." Net als in het bekerduel met Zeeburgia maakte SV Diemen in de tweede helft het verschil. "Ik heb voor het seizoen al tegen de groep gezegd dat een goede conditie belangrijk is. In deze klasse zullen dus veel duels in de tweede helft worden beslist. Wij maakten zondag in de 52ste minuut de 2-1 en vlak daarna de 3-1. Wij zijn in de tweede helft geen enkel moment in de problemen gekomen." SV Diemen speelt zondag een uitwedstrijd tegen SC Buitenveldert. Aanvang: 14.30 uur.