Adam Maher deelt handtekeningen uit.
Adam Maher deelt handtekeningen uit. Foto: Trudy Kroese

Adam Maher brengt bezoek aan De Nieuwe Kring

DIEMEN - Profvoetballer Adam Maher (PSV) bezocht vrijdag samen met zijn ouders zijn oude basisschool De Nieuwe Kring.

Op het plein werd hij opgewacht door schoolleider Nelie Röfekamp en Jan Verhagen, zijn voormalige gymleraar. Kinderen en ouders dromden meteen om de voetballer heen. Na de begroeting en een korte rondleiding vertrokken de 200 kinderen van de groepen 5 tot en met 8 naar de sporthal.

Jan Verhagen had voor deze gelegenheid het eerste 'Adam Maher-toernooi' georganiseerd. Er werd gespeeld in de sporthal en buiten op het handbalveld van SV Zeeburg. In de sporthal en op het veld van SV Zeeburg heeft Adam Maher vaak gevoetbald.

Hij signeerde onvermoeibaar op armen, schoenen, voorhoofden, papiertjes en T-shirts. Intussen volgde hij het toernooi. Maher vertelde de kinderen dat zij zich moeten (blijven) inzetten om hun doel te bereiken. Op zijn 4e jaar trainde hij al mee met SV Diemen. Hij deed aan drie sporten tegelijk: judo, zwemmen en voetbal. Bij de overstap naar groep 8 vertrok Adam van De Nieuwe Kring naar de jeugdopleiding van AZ. Zijn ouders hebben Adam daarbij altijd ondersteund en doen dat nog.