Afbeelding

Politieberichten uit de Diemer Courant

Op deze kaart oogt het rustig in Diemen. Maar de politie zat in 1947 niet stil.
Politie vraagt inlichtingen: 'Wie zag op Maandag 10 Februari 1947, te omstreeks 10.30 uur, op de Ouderkerkerlaan te Diemen, een jongen met een handwagen rijden, waarop deze 2 balen hooi vervoerde. Inlichtingen te verstrekken op het gemeentehuis te Diemen' (15 februari 1947).
Politie Nieuws: 'Vrijdag 30 Mei deed een chauffeur bij de rijkspolitie aangifte, dat van een door hem bestuurde auto, welke stond op de westelijke oprit van de brug over het Merwedekanaal tijdens het moment dat hij even was opbellen in een nabij gelegen café, twee balen suiker, elk 50 kg waren gestolen. Van de daders echter geen spoor' (7 juni 1947).
Zwarte textiel: 'Vrijdag 30 Mei hield de rijkspolitie alhier K.L. uit Maarsbergen aan, die 8 coupons damesstof vervoerde. Een ingesteld onderzoek bracht aan het licht dat deze coupons bestemd waren voor de zwarte handel. De coupons werden in beslag genomen, terwijl K.L. een procesverbaal kreeg' (7 juni 1947).
Zenuwpatiënt aangehouden: 'Zondagnacht hield de rijkspolitie een zenuwpatiënt aan, die ontsnapt was uit een zenuwinrichting te Amersfoort. De patiënt werd weer naar Amersfoort op transport gesteld' (7 juni 1947).