Victoria verliest openingswedstrijd

DIEMEN - DKV Victoria heeft de openingswedstrijd van het seizoen verloren. Zaandam-Zuid was met 14-11 te sterk voor de ploeg uit Diemen.

Hoewel de uitslag in het nadeel was van DKV, waren de verhoudingen op het veld heel anders. De beste kansen waren voor de Diemenaren, die ook het beste spel lieten zien.

Vooral het eerste kwartier leek het een leuke wedstrijd te worden. Na een 2-1 achterstand kwam DKV terug tot 2-2 en leek de ploeg haar vorm gevonden te hebben. Toch vielen de doelpunten niet en liep de thuisploeg uit naar een 5-3 voorsprong. Deze achterstand kwam de ploeg uit Diemen niet meer te boven, ook niet na het invallen van verschillende wisselspelers. Diana Hogenberg, de nieuwe coach van het eerste, was na de wedstrijd verbijsterd: "Het spel was prima, veel kansen en wij waren duidelijk de betere ploeg. Maar als je de kansen niet afmaakt dan ga je niet winnen natuurlijk."

DKV Victoria speelt zondag thuis tegen HBC. De wedstrijd begint om 14.30 uur. De ploeg is erop gebrand om de twee punten in Diemen te houden.