Dames Zeeburg winnen

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de eerste competitiewedstrijd gewonnen. De handbalsters uit Diemen wonnen zondag voor eigen publiek met 16-14 van Lotus.

De kop is eraf voor dames 1 van SV Zeeburg, dat onder leiding staat van de nieuwe trainer/coach Doug van Leeuwen. Zaterdagavond speelden de dames twee oefenwedstrijden in Heerhugowaard tegen KSV en Hercules. KSV speelt in de zaalcompetitie hoofdklasse en Hercules zelfs tweede divisie. Het was weer even wennen voor de dames van Zeeburg en het spel was die avond wat rommelig. De wedstrijd tegen KSV werd nipt verloren en de nederlaag tegen Hercules was wat groter. Toch was het een goede oefenavond.

De volgende dag stond de eerste veldcompetitiewedstrijd op het programma, thuis tegen dames 1 van Lotus. Zeeburg begon een stuk sterker aan de wedstrijd dan de avond ervoor. De verdediging zat goed dicht, alleen het scoren verliep nog niet lekker. De rust werd ingegaan met een 7-6 voorsprong. De tweede helft kreeg Zeeburg wat meer het heft in handen en verliep het aanvalsspel een stuk beter. Toch kregen de dames het niet voor elkaar om echt uit te lopen. De eindstand was 16-14 in het voordeel van SV Zeeburg.