SV Diemen (in gele shirt) won met
5-0 van Sloterdijk.
SV Diemen (in gele shirt) won met 5-0 van Sloterdijk.

SV Diemen start competitie

DIEMEN - SV Diemen begint de competitie zondag met een thuisduel tegen SV Ouderkerk. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

SV Diemen kan terugkijken op een goede voorbereiding. In het bekertoernooi werd gelijkgespeeld tegen vierdeklasser DWS: 1-1.

Afgelopen week speelde de ploeg opnieuw twee bekerduels. Vorige week woensdagavond werd gewonnen van het eerste zaterdagteam van Sloterdijk: 5-0. De doelpunten van SV Diemen kwamen op naam van Noël Ruygrok (2x), Dennis van Bree, Fouad Dahmani en Ilja Demilt. Zaterdag won de ploeg het bekerduel tegen het eerste zaterdagteam van Zeeburgia met 1-8. Bij rust was de stand nog 1-1. Na de hervatting was de formatie van trainer Marc Stuut voetballend en conditioneel veel sterker dan Zeeburgia. De treffers van SV Diemen werden gemaakt door Dennis van Bree (3x), Noël Ruygrok (2x), Kay Minnema (2x) en Quincy Molly. SV Diemen is als groepswinnaar geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

Tevreden
Marc Stuut is tevreden over de oefencampagne, waarin de nadruk lag op het werken aan het spelconcept en het verlenen van speeltijd aan nieuwe spelers, onder wie een aantal voormalige A-junioren. Hij heeft de basiself die zondag tegen SV Ouderkerk van start gaat in zijn hoofd. "We hebben wat informatie gekregen over SV Ouderkerk en daaruit blijkt dat het een zeer goede ploeg is. SV Ouderkerk is zeker een van de titelkandidaten in onze poule." Hij verwacht veel van de competitie-ouverture. "SV Diemen en SV Ouderkerk zijn beide ploegen die vanuit een goede organisatie spelen en ook willen voetballen. Ik verwacht een voetbalgevecht waarbij veel zal afhangen van de vorm van de dag van de spelers. Ik denk dat het een aantrekkelijk duel wordt."

Het tweede zondagteam plaatste zich dinsdagavond eveneens voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De ploeg won met 6-0 van Zwaluwen uit Utrecht.