Veel overlast door
werk aan kruispunt

DIEMEN - Bewoners van de Arent Krijtsstraat, het Wilhelminaplantsoen en de directe omgeving hebben afgelopen weekeinde veel overlast ondervonden van de werkzaamheden op de kruising Arent Krijtsstraat/Wilhelminaplantsoen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hadden veel omwonenden last van het lawaai. Met name het gepiep van vrachtwagens hield hen uit de slaap. "Ik kon pas rond een uur of 03.00 uur slapen", aldus een bewoner van de Tobias Asserlaan. "Zondagochtend rond een uur of 06.00 uur hoorde ik weer het lawaai van vrachtwagens en werd er ook met hekken gesmeten. Daarna gebeurde er uren niets."

De nachtrust van bewoners van woon- en zorgcentrum De Diem werd eveneens verstoord.

De bewoner van de Tobias Asserlaan snapt niet waarom de werkzaamheden in de nachtelijke uren zijn uitgevoerd. "Waarom kunnen werkzaamheden niet overdag worden gedaan. Dan sluit de gemeente de Arent Krijtsstraat maar een dag af. Straten in de buurt zijn de laatste jaren dikwijls afgesloten geweest omdat er werkzaamheden werden verricht. Ik snap ook niet waarom er zondagochtend al om 06.00 uur is begonnen. Dat had beter later in de ochtend kunnen gebeuren."

Diverse omwonenden wijzen erop dat er zich ook gevaarlijke situaties in het verkeer hebben afgespeeld: auto's namen bij de kruising Tobias Asserlaan/Diemerkade een sluiproute via het trottoir en grasstrook om tegen de richting van het verkeer in de Diemerkade op te rijden.

Vervolg op pagina 3