SV Diemen speelde sterke eerste helft.
SV Diemen speelde sterke eerste helft. Foto: Yannick uit den Boogaard

SV Diemen speelt gelijk: 1-1

DIEMEN - SV Diemen heeft zondagmiddag in de bekerwedstrijd tegen vierdeklasser DWS met 1-1 gelijk gespeeld. Bij rust leidde de thuisclub met 1-0 door een treffer van Kevin Kroese.

SV Diemen ging goed van start. De ploeg combineerde vlot en creƫerde een aantal kansen. Voor de pauze zette middenvelder Kevin Kroese, die is overgekomen van TOG, de thuisclub op een verdiende voorsprong via een fraai afstandsschot. Na rust maakte DWS gelijk. SV Diemen-trainer Marc Stuut is tevreden over het spel van SV Diemen. "Wij hebben lange perioden van de wedstrijd goed gespeeld. Er werd goed gecombineerd. Na de hervatting speelden we minder goed. Dat kwam doordat we niet meer in de organisatie speelden en onzorgvuldig waren in balbezit. DWS kon zodoende een paar keer gevaarlijk worden via een counter. Ik ben met name tevreden over het spel in de eerste helft. De tweede helft was van onze kant minder, ondanks het feit dat we nog voldoende kansen kregen."

SV Diemen speelde gisteravond (woensdag) opnieuw een bekerwedstrijd. De formatie ontving op Sportpark De Diemen vierdeklasser Sloterdijk. Zaterdag speelt SV Diemen de derde bekerwedstrijd binnen een week. De club gaat dan op bezoek bij het eerste zaterdagteam van Zeeburgia. De wedstrijd in de Watergraafsmeer begint om 15.00 uur. Marc Stuut heeft onlangs in het DiemerNieuws aangegeven dat de bekerduels onderdeel zijn van de voorbereiding op de competitie die op zondag 7 september van start gaat. Uiteraard wil Stuut elke wedstrijd winnen, maar hij vindt het belangrijker om de bekerwedstrijden te benutten en de spelers de kans te geven aan het spelconcept te werken en de nieuwe spelers, onder wie een aantal jonge voetballers die vanuit de A-junioren naar de selectie zijn doorgestroomd, speeltijd te geven. Het gevolg is dat Stuut kan leven met tegenvallende resultaten in de bekerduels. SV Diemen start de competitie op zondag 7 september met een thuiswedstrijd tegen SC Ouderkerk. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.