Jong en oud vermaakten zich tijdens burenborrel.
Jong en oud vermaakten zich tijdens burenborrel. Foto: Trudy Kroese

Borrel Plantage De Sniep geslaagd

DIEMEN - De burenborrel voor bewoners van het zuidelijke gedeelte van Plantage De Sniep is een groot succes geworden. Veel bewoners waren aanwezig, maakten kennis met elkaar of verstevigden de contacten. De sfeer was goed en het was de meeste tijd droog.

De burenborrel was georganiseerd door drie bewoonsters: Monique, Jeannette en Natasha. "Maar de middag en avond zijn vooral een succes geworden doordat veel bewoners hebben meegeholpen, bijvoorbeeld met het opzetten van de tent en het leiden van spelletjes en het regelen van de muziek. Daarnaast was het ook heel fijn dat veel mensen zelf hapjes hadden gemaakt en die naar de burenborrel hadden meegenomen", aldus Monique.

Aantrekkelijk
De zuidelijke kant van de nieuwbouwwijk is volop in ontwikkeling. Het afgelopen jaar zijn er veel woningen gebouwd en opgeleverd en op termijn volgen er meer. In de wijk wonen veel mensen met jonge kinderen. De wijk wordt door de bewoners met name aantrekkelijk gevonden omdat de buurt er mooi uitziet, de woningtypen gevarieerd zijn, de buurt goed bereikbaar is per auto, fiets en openbaar vervoer (lijn 9) en de brede school De Kersenboom vlakbij ligt.
"Wij hebben enige tijd met veel plezier in de Watergraafsmeer gewoond en op het moment dat wij op zoek waren naar een ander type woning werden wij op deze wijk geattendeerd. Plantage De Sniep ligt dicht bij Amsterdam en de woningen zijn betaalbaarder dan vergelijkbare woningen in de Watergraafsmeer", aldus een bewoner. Een andere bewoner die aanwezig was op de burenborrel deelt die mening. "Ook wij hebben in de Watergraafsmeer gewoond en hebben het hier heel goed naar onze zin. Je bent heel snel in Amsterdam. Ik werk in Amsterdam-Zuidoost en ben na een minuut of tien fietsen op mijn werk."

Terug naar Diemen
In nieuwbouwwijk Plantage De Sniep wonen ook mensen die al in Diemen woonden, in sommige gevallen woonden zij een tijdje elders. Janine en haar man Vincent woonden eerder in Diemen, maar vertrokken naar Almere waar zij een aantal jaren woonden. Sinds kort wonen zij samen met hun twee zoontjes aan de zuidelijke kant van Plantage De Sniep.

"Wij wilden graag terug naar Diemen en dan vind ik een nieuwbouwwoning in Plantage De Sniep een goede keuze. Wij hadden er ook voor kunnen kiezen om een woning in Diemen-Noord te kopen. Maar veel van die woningen staan er al een tijd en dan moet je dus geld uittrekken om de woning te verbouwen. Als je een nieuwe woning koopt is dat niet het geval", aldus Janine. Zij woont met veel plezier in Plantage De Sniep, maar heeft net als een flink aantal andere bewoners kritiek op de onveilige situatie bij de oversteekplaats naar het deel van Plantage De Sniep waar de brede school De Kersenboom ligt. De bewoners, die twee maal per dag met hun kinderen de Muiderstraatweg moeten oversteken om de kinderen naar school te brengen en later weer naar huis te gaan, ervaren de oversteekplaats als gevaarlijk en onoverzichtelijk.

Zij hopen dat er spoedig een oplossing wordt gevonden.

De aanwezige bewoners waardeerden het initiatief enorm. Ze maakten kennis of praatten bij, genoten van het eten en de drankjes en lachten veel. De kinderen leefden zich uit op onder meer het springkussen en waren niet weg te slaan bij de brandweerauto.