Buitenschoolse opvang Popeye krijgt weer een locatie in Diemen-Noord

DIEMEN - Buitenschoolse opvang Popeye keert terug naar Diemen-Noord. Volgende week donderdag start de eerste groep in wijkcentrum het Noorderlicht.

Drie jaar geleden kon Popeye de kinderen uit Diemen-Noord niet langer opvangen in de wijk zelf, omdat er geen ruimte meer was voor de organisatie na de sloop van de locatie aan de Tureluurweg voor de nieuwe brede school Noorderbreedte en kinderopvang De Kinderkorf. De kinderen werden sindsdien opgevangen in de Prinses Marijkestraat. Geen ideale situatie, de kinderen moeten vanuit school in Diemen-Noord naar het centrum en hun ouders moeten ze daar ophalen. Popeye heeft daarom steeds gezocht naar mogelijkheden om terug te keren naar Diemen-Noord. Vorig jaar leek dat gelukt toen de organisatie een lokaal kon huren van De Kinderkorf. De gemeente en de partners in de naastgelegen brede school waren het daar echter niet mee eens en kregen van de rechter gelijk.

"De wens om de kinderen in hun eigen wijk op te vangen is altijd gebleven, zeker vanuit de ouders. Die hebben er ook veel moeite voor gedaan", vertelt Heleen van Kuik, directeur van Popeye. "In het Noorderlicht stond een ruimte leeg die voorheen door De Kinderkorf was gebruikt. Beheerder Stichting Welzijn Diemen (SWD) stond er positief tegenover als wij die zouden gaan huren en er was maar een relatief kleine verbouwing nodig om de ruimte geschikt te maken voor naschoolse opvang."

"Wij zochten naar een nieuwe, passende huurder voor de ruimte die nu leeg stond. We zijn heel blij dat er met Popeye nu ook weer kinderen in het wijkcentrum komen", aldus Arie van 't Hoog, directeur van SWD.
Blij
"Wij zijn heel blij dat we na drie jaar afwezigheid weer terug komen in Diemen-Noord", zegt Van Kuik. Het proces om de ruimte geschikt te maken en door de inspectie voor de kinderopvang goed te laten keuren is snel verlopen en we kregen ook alle medewerking van de gemeente. Woensdag verhuizen we het meubilair en donderdag kunnen de kinderen van onze groep Whizzkids voor het eerst worden opgevangen in het Noorderlicht. De groep zit al bijna vol."

De verwachting is dat uiteindelijk alle kinderen van Popeye die op de Noorderbreedte naar school gaan, verhuizen naar het Noorderlicht. Maar de huisvesting voor een tweede groep vergt veel meer aanpassingen in het wijkcentrum. De partijen zijn daarover nu in overleg en onderzoeken de mogelijkheden.