Afbeelding
Foto:

Mira de Bruin

42 jaar
Voedingsdeskundige/
sportinstructeur
Diemenaar sinds 2004

Doen Diemenaren genoeg aan hun gezondheid?
"Dat weet ik eigenlijk niet. Ik heb tot nu toe vooral in Amsterdam gewerkt, maar ga dit seizoen meer in Diemen aan de slag."

Wat ga je doen?
"Ik geef sportlessen op verschillende locaties. Buitensporten, bokslessen voor kinderen en vrouwen en fitness. Daarnaast open ik een praktijk bij Rondje Gezond voor voedingsadvies. Er komt ook een cursus voor vrouwen met overgangsklachten, zowel mentaal als fysiek. Ik werk vooral projectmatig en gericht op specifieke doelen."

Luieren of sporten?
"Sporten, ik sport zelf 10 uur per week. Drie keer per dag 15 minuten bewegen is al voldoende voor je gezondheid trouwens. Een blokje om met de hond telt dan ook."

Kroketje of een appel?
"Dat is wel heel moeilijk, dan ga ik toch voor dat kroketje. Misschien wel leuk om te vermelden: een broodje kroket bevat minder calorieën dan een broodje kaas."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"'Ripper' van Isabel Allende. Weer eens een echt boek. Ik lees veel op de e-reader, maar deze heb ik van mijn ouders gekregen en ik ben er heel blij mee."

Favoriete plekje in Diemen?
"De Diemerpolder, daar geef ik ook sportlessen."

Wat is je grote droom?
"Dat veel meer mensen plezier krijgen in bewegen. Dat lukt als je doet wat je zelf leuk vindt. Er zijn zo veel leuke manieren om te bewegen."

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
"Ik huil heel makkelijk, ik kan door een film of een goed boek al in tranen zijn. Laatst nog bij de film 'The Fault in our Stars'."

Met wie zou je nog eens een gesprek willen hebben?
"Met de Dalai Lama."

Wat weten mensen niet van je?
"Dat ik heel lang heb gerookt, maar sinds ik ben gestopt mag iedereen dat wel weten."