Zondagselectie SV Diemen traint.
Zondagselectie SV Diemen traint. Foto: Yannick uit den Boogaard

SV Diemen eindigt als derde

DIEMEN - SV Diemen is tijdens het toernooi van De Meteoor in Tuindorp Oostzaan als derde geëindigd. De ploeg verloor vrijdagavond van IVV (2-1) en won zondagmiddag de strijd om de derde plaats met 5-0 van CTO '70. IVV won de finale met 3-2, gastheer De Meteoor werd derhalve tweede, CTO '70 eindigde als vierde.

SV Diemen begon het toernooi op vrijdagavond met een wedstrijd tegen IVV, dat in de derde klasse uitkomt. De wedstrijd werd met 2-1 verloren. Trainer Marc Stuut stuurde niet zijn sterkste ploeg het veld in. Een aantal spelers kreeg rust en kwam pas zondag in actie. Het ging om onder anderen Rémon van Asselt, Kay Minnema en Dennis van Bree. SV Diemen speelde vooral voor rust sterk en had in die fase het meeste balbezit. De ploeg kreeg veel kansen die niet werden benut. De jonge spelers die vorig jaar nog in de A-junioren uitkwamen, hielden zich goed staande. IVV wist de overwinning veilig te stellen. De treffer van SV Diemen werd gemaakt door Richard Grifhorst.

Zondagmiddag speelde SV Diemen tegen CTO '70, een ploeg die de Diemenaren ook in de competitie zullen treffen. CTO '70 verloor vrijdagavond met 3-1 van De Meteoor. SV Diemen maakte korte metten met de tegenstander uit Duivendrecht: 5-0. Trainer Marc Stuut stuurde opnieuw niet zijn sterkste team het veld in. Diverse belangrijke spelers die vrijdagavond tegen IVV hadden meegedaan, kregen rust. Maar SV Diemen was veel te sterk voor CTO '70. De doelpunten werden gemaakt door Noël Ruygrok (2x), Dennis van Bree, Boaz Saam en Bright Afriyeh. Ook bij CTO '70 deed een aantal voormalige A-junioren mee en enkele spelers die sinds dit seizoen bij de club spelen. Zij hielden zich uitstekend staande. Ondanks de uitslagen was trainer Marc Stuut beter te spreken over het spel van zijn ploeg tegen IVV dan de uitvoering in de wedstrijd tegen CTO '70. SV Diemen speelt zondag het eerste bekerduel. De ploeg ontvangt dan de Amsterdamse vereniging DWS. De wedstrijd begint om 14.30 uur.