Twijfel GGD over aantal plekken peuterspeelzaal Noorderbreedte

DIEMEN - In de nieuwe brede school Noorderbreedte zijn deze week ook vier peuterspeelzaalgroepen van Stichting Welzijn Diemen (SWD) gestart met in totaal 64 kinderen. De GGD adviseerde de gemeente Diemen dat volgens de normen plek zou zijn voor slechts 48 peuters, maar de gemeente geeft SWD drie maanden om te tonen dat er wel voldoende ruimte is voor 64 kinderen.

In de brede school is er een samenwerkingsverband tussen de basisscholen, buitenschoolse opvang en de peuterspeelzalen om een doorgaande leerlijn te bieden. De peuterspeelzaal van de SWD, voortkomend uit peuterspeelzalen 't Kloddertje en de Tuimelaar, zal opgaan in de brede school.

De SWD heeft een aanvraag ingediend voor in totaal 64 kindplaatsen in vier peuterspeelzaalgroepen. Toezichthouder GGD heeft deze aanvraag getoetst op grond van de kwaliteits- en inrichtingseisen die in Diemen gelden. De GGD adviseerde de gemeente de aanvraag slechts gedeeltelijk toe te wijzen voor 48 kindplaatsen.

"Het klopt dat de GGD kritisch is over het aantal kinderen dat wij, in overleg met de andere partners in de brede school, bedacht hadden", zegt Arie van 't Hoog, directeur van SWD. "De onderbouw van de school en de peuterspeelzaal maken gezamenlijk gebruik van de leerwerkpleinen bij de groepen en van de buitenspeelruimte. De GGD wil van ons heldere en transparate afspraken zien hoe die ruimte voor de peuters beschikbaar is."

Lees verder op pagina 13.