Collage van Paula Rooney.
Collage van Paula Rooney. Foto: Trudy Kroese

iedere donderdag

Huis van de Buurt

Het Huis van de buurt in het Noorderlicht in Diemen-Noord is tot 2 september gesloten. De koffieochtend op donderdag gaat wel de hele zomer door. Iedereen is welkom van 09.30 tot 12.00 uur.

tot maandag 15 september

Expositie

Paula Rooney exposeert in het gemeentehuis. Sinds 1981 is deze Diemense werkzaam als zelfstandig kunstenaar. Zij maakt collages en gebruikt daarvoor vooral Japanse transparante stoffen, die ze soms beschildert. Inspiratie haalt Rooney uit oude geschriften en wandschilderingen. Daarnaast maakt ze strand- en duinlandschappen in pastel en aquarel. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

tot donderdag 25 september

Expositie

Guido La Rooij exposeert zijn schilderijen in Zorgcentrum De Diem. De expositie bestaat uit een groter werk bij binnenkomst en achttien kleinere. Zeven dagen per week kan de expositie bekeken worden, tussen 09.00 en 20.00 uur.

tot zondag 17 augustus

Sluiting Duranbad

Sportcentrum Duran is nog t/m 17 augustus gesloten.

donderdag 4 september

Klaverjasclub 't Kruidvat

De klaverjasclub in 't Kruidvat te Diemen-Zuid start weer met klaverjassen. De entree is € 3,-. Er wordt gespeeld in competitie, maar dat is niet verplicht. De zaal is open vanaf 19.30 uur en het klaverjassen begint om 20.00 uur.

vrijdag 5 september

Tablet Café

Voor mensen met een tablet of iPad wordt in de bibliotheek Diemen een Tablet Café gehouden. Tijdens het café kunnen ervaringen worden uitgewisseld en tips gedeeld. Medewerkers van de bibliotheek begeleiden de avond en belangstellenden kunnen gratis binnenlopen. Van 18.30 tot 20.00 uur.

10 en 14 september

Film in De Omval

De kinderfilm 'Loenatik, te gek!' gaat over de psychiatrische patiënten Bep Brul, De Majoor, Fats , Mevrouw De Haas en Dr. Doolittle van Loenatik. Zij zijn noodgedwongen teruggekeerd in de maatschappij nadat kliniek Zonnedael is opgeheven. Zuster Ten Hoeven mist haar geliefde patiënten en zonder hen heeft ze geen doel meer in haar leven. Wanneer de 'gekken' vernemen dat de zuster ontvoerd is, komen ze in actie en beginnen een uitbundige, gevaarlijke en prettig gestoorde zoektocht. Aanvang: 14.00 uur. Kosten: € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

11 en 14 september

Film in De Omval

'A Thousand Times Good Night' vertelt het aangrijpende verhaal van oorlogsfotograaf Juliette Binoche die niet kan kiezen tussen het gevaarlijke werk in conflictgebieden en haar gezin dat thuis in doodsangst op haar wacht. Aanvang 11 september 20.00 uur, kosten € 8,-. Op zondag 14 september start de film om 11.30 uur en is te combineren met een ontbijt. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zaterdag 13 september

Cabaretier Jandino

Jandino Asperaat is terug in Theater de Omval met zijn show 'Hoe dan ook'. Voorgaande voorstellingen waren stuk voor stuk uitverkocht, dus geïnteresseerden moeten niet te lang wachten met reserveren. Aanvang: 20.30 uur. Kosten: € 18,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

dinsdag 16 september

Theaterpresentatie

Het nieuwe theaterseizoen van De Omval gaat van start met een presentatieavond. Op deze avond zullen de volgende artiesten een gedeelte van hun voorstelling laten zien: De Andersons, De Partizanen, Fuad Hassen, Pieter Jouke en Veronique Sodano. Aanvang: 20.30 uur. Kosten: € 5,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

woensdag 17 september

Voorpremière

De verfilming van de debuutroman van Franca Treur gaat 18 september officieel in première, maar is de avond ervoor al te zien bij Theater De Omval! 'Dorsvloer vol confetti' vertelt het verhaal van de twaalfjarige Katelijne die opgroeit in een strenggelovig boerengezin en leeft in een klein dorpje in Zeeland. Uitverkoren zijn lijkt hier de belangrijkste waarde, maar voor Katelijne trekt het lezen en het meegesleept worden door verhalen.
In het kader van De Nationale Filmdagen kost een kaartje voor deze film € 5,-. 20.00 uur. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

18, 23 en 24 september

Film in De Omval

'Magic in the Moonlight', de nieuwe romantische komedie geschreven en geregisseerd door Woody Allen, speelt zich af tijdens de jaren 20 in het prachtige Zuid-Frankrijk en gaat over meesterillusionist Stanley Crawford (Oscarwinnaar Colin Firth), die wordt gevraagd onderzoek te doen naar een jongedame die een spiritueel medium beweert te zijn (Emma Stone). In het kader van De Nationale Filmdagen kost een kaartje voor deze film € 5,-. 20.00 uur. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zondag 21 september

Jeugdvoorstelling

In de jeugdvoorstelling 'Broers' van Cees Brandt staat de band tussen twee broers centraal. Het is een nachtelijk avontuur van twee broers die ruzie maken, maar elkaar toch nodig hebben. Het decor wordt tijdens de voorstelling gemaakt door een tekenaar. De voorstellingen van Cees Brandt zitten altijd vol fantasie en zijn een feest voor peuters en kleuters. Aanvang: 11.00 uur. Kosten: € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

donderdag 25 september

Cabaret

Cabaretgroep Op Sterk Water geeft een try-out in Theater De Omval. Bezoekers worden meegenomen op een ontdekkingsreis vol snelle, intelligente, hilarische, muzikale maar vooral virtuoze improvisaties. Aanvang: 20.30 uur. Kosten: € 16,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.