Keeperstrainer Patrick Gerlof traint Dave Moen en Leroy Kroese.
Keeperstrainer Patrick Gerlof traint Dave Moen en Leroy Kroese.

Teambuilding SV Diemen

DIEMEN - De zondagselectie van SV Diemen was afgelopen weekeinde op trainingskamp in het Limburgse Weert. Het trainingskamp was succesvol en stond voor een belangrijk deel in het teken van teambuilding.

De technische staf en de selectie van SV Diemen arriveerden vrijdagmiddag in Weert. De ploeg verbleef in een woonboerderij waar de afgelopen jaren vaker is gelogeerd. Robin Ternede, bestuurslid zondagsenioren, was de hele zaterdag aanwezig in Weert. "We waren met de zondag 1 en zondag 2 op trainingskamp. Wegens vakantie ontbraken er nog enige jongens van de eerste selectie. Doordat het zaterdag slecht weer was, heeft de technische staf het programma aangepast. Zaterdagochtend was er een boswandeling en 's middags is er getraind: voetvolley en een partij."

De technische staf en spelers zijn vrijdagavond en zaterdagavond uit eten geweest en hebben een glaasje gedronken. "Het trainingskamp stond voor een groot deel in het teken van teambuilding. De nieuwe jongens, onder wie de voormalige A-junioren die dit jaar bij de selectie zijn gevoegd, hebben de andere jongens leren kennen. Teambuilding is belangrijk voor een ploeg: als je elkaar goed kent en buiten het veld goed met elkaar kunt opschieten, ben je meestal bereid om in het veld een stapje extra voor elkaar te zetten." Zondag keerde de ploeg weer terug in Diemen. Dinsdagavond werd er voluit getraind op Sportpark De Diemen. Vanavond (donderdag) staat er opnieuw een training op het programma. Komend weekeinde neemt SV Diemen deel aan een toernooi van het Amsterdamse De Meteoor. Vrijdagavond speelt de ploeg van trainer Marc Stuut tegen IVV. Zondagmiddag speelt SV Diemen tegen CTO '70 of De Meteoor. "Uit de beschikbare spelers van zondag 1 en zondag 2 worden twee teams samengesteld. Het plan is dat zij allemaal maximaal één wedstrijd spelen. Het is in deze fase van de voorbereiding belangrijk om overbelasting te voorkomen", aldus Ternede.