Programma Diemer
Festijn spreekt aan

DIEMEN - Tijdens het Diemer Festijn treden weer veel artiesten op. Ook dit jaar is er speciale aandacht voor specifieke doelgroepen als kinderen en senioren. Het Diemer Festijn duurt van woensdag 3 september tot en met zaterdag 6 september. Op de laatste dag vindt ook de jaarlijkse Gemeentedag plaats. De kermis gaat al op dinsdag 2 september van start.

Het Diemer Festijn begint in de feesttent op woensdag 3 september met een kindermiddag. De jongste inwoners van Diemen mogen eerst ballonnen oplaten en kunnen vervolgens in de feesttent genieten van een programma dat speciaal voor hen is samengesteld. De clown Jopie en Tante Angelique zullen de aandacht van de kinderen zeker weten vast te houden. De Kindermiddag wordt gesponsord door Rabobank Amsterdam.

's Avond zijn er optredens in de feesttent: de Diemenaar Quincy, Mike Petersen, Jeroen van der Boom en Leona Philippo zullen strijden om de gunst van het publiek.

Donderdagmiddag 4 september is de feesttent het domein van de senioren van Diemen. Het Amsterdams Volkstheater en zangeres Imca Marina zullen dan optreden voor de oudere inwoners van Diemen. Deze middag wordt altijd bezocht door veel inwoners van de woon- en zorgcentra De Diem en Berkenstede. De seniorenmiddag wordt gesponsord door de Diemer Apotheek. De bewoners van de zorgcentra worden door Oostenrijk Touringcars BV gratis naar de feesttent gebracht. Na afloop van de voorstelling worden zij weer met de bus naar huis gebracht. Bezoekers van de seniorenmiddag krijgen een kopje koffie aangeboden van Schoolcatering Diemen.

's Avonds treden DJ Pascal en Roy Donders op in de feesttent.

Vrijdagavond 5 september is er een speciaal programma in de feesttent: 'Diemen zingt Hazes mee'. Tijdens die avond staat de muziek en de specifiek Amsterdamse sfeer van de overleden zanger André Hazes centraal.

Vervolg op pagina 5.