Vuilniszakken liggen naast de containers.
Vuilniszakken liggen naast de containers.

Onderzoek naar storingen afvalcontainers Ouddiemerlaan

DIEMEN - De gemeente gaat een onderzoek verrichten naar het functioneren van de afvalcontainers op de hoek van de Ouddiemerlaan en de Muiderstraatweg.

De afvalcontainers zitten dikwijls vol of zijn buiten bedrijf. Bewoners van de hoogbouw in de buurt konden maandagochtend vroeg opnieuw geen gebruikmaken van de containers. Rond 08.00 uur lagen er veel vuilniszakken naast de containers. Een van de containers was vol, de andere container was buiten bedrijf. Personeel van de gemeente haalde vlak daarna de vuilniszakken en ander afval van de straat, maar het was nog steeds niet mogelijk om gebruik te maken van de afvalcontainers. De gemeente ontvangt regelmatig klachten.

Bewoners van een deel van de Ouddiemerlaan, de Hartveldseweg en de Muiderstraatweg zijn aangewezen op de twee afvalcontainers op die plek. Bij een storing kunnen zij gebruikmaken van afvalcontainers in de buurt, maar ook die zitten soms vol of zijn buiten bedrijf.

"De containers op de hoek van de Ouddiemerlaan hebben inderdaad vaak storing en dat is heel vervelend voor de bewoners. De containers worden door een groot aantal bewoners gebruikt en de kleinste storing is dan al merkbaar voor bewoners. Bewoners kunnen hun afval overigens ook altijd in de containers in de Burgemeester Bickerstraat en de Prinses Irenestraat deponeren", aldus een woordvoerder van de gemeente. "We gaan onderzoeken waardoor de storingen worden veroorzaakt. Ook gaan we onderzoeken of de capaciteit van de containers wel voldoende is; mocht blijken dat dat niet zo is, dan kunnen we mogelijk iets oplossen door een ander type container te plaatsen (perscontainer) of te kijken naar de mogelijkheid van uitbreiding van het aantal containers. In de tussentijd zetten we de containers op de hoek van de Ouddiemerlaan 'open', wat betekent dat ze zonder pasje gebruikt kunnen worden."