Afbeelding

Gert van Mansom

Ex-raadslid CDA
75 jaar
Diemenaar sinds hij 9 maanden oud was

Wat doe je tegenwoordig?
"Ik ben druk voor de protestantse gemeente in Diemen. Ik speel orgel tijdens kerkdiensten in De Ontmoeting, werk wekelijks de informatie voor de kerkgangers uit en stuur die door aan onze webmaster, die het op de website van de kerk zet."

Je was ook actief tijdens de campagne van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen.
"Ja, ik heb meegedraaid en wil mij ook in de toekomst blijven inzetten voor het CDA in Diemen. Doordat het reces al vrij snel na de verkiezingen is begonnen moet dat nog vorm krijgen. Ik ben geen lid van de CDA-fractie en ook geen fractieopvolger. Maar ik zal ons raadslid Janneke de Graaff zo veel mogelijk helpen."

Je bent ook nog betrokken bij de voedselbank in Diemen.
"Ik ben zes jaar actief geweest als vrijwilliger bij de voedselbank. Ik deed vooral de intakegesprekken met nieuwe cliƫnten en andere administratieve zaken. Ook hielp ik mee tijdens winkelacties. Een jaar geleden heb ik afscheid genomen als vrijwilliger. Maar zo nu en dan help ik nog mee. Om een voorbeeld te geven: mijn buurman heeft een bakkerij in Heemstede en als hij brood over heeft, breng ik het naar Barend Planting van de voedselbank. Hij zorgt ervoor dat het brood bij het uitgiftepunt terecht komt. En als er een winkelactie is help ik ook."

Heb je nog tijd voor hobby's?
"Samen met mijn vrouw en onze oudste dochter zing ik in de cantorij van de Grote Kerk in Naarden. Dat is altijd een feest. Een keer per maand zing ik in de Oude Kerk op het Oudekerksplein in Amsterdam, waar dan door een projectkoor een 'evensong' (Engelse vesper) wordt gezongen."

Wat is jouw favoriete plek in Diemen?
"Wij wonen al heel lang met veel plezier in de wijk Buitenlust. Wij hopen hier nog heel lang te kunnen blijven wonen. Een andere favoriete plek is het stuk van de Ouddiemerlaan in de richting van het kanaal."