Nieuwe velden zijn vorig jaar aangelegd.
Nieuwe velden zijn vorig jaar aangelegd. Foto: Aram Goudsmit

Brandgaatjes in kunstgrasveld SV Diemen

DIEMEN - De gemeente is tijdens een inspectie van het complex van SV Diemen gestuit op twee kleine gaatjes in het hoofdveld van kunstgras. Het is de tweede keer dat de opzichters dit hebben vastgesteld. SV Diemen verzoekt haar leden en andere gebruikers van de kunstgrasvelden voorzichtig te zijn.

Peter van Rooij van SV Diemen. "Het gaat om twee kleine gaatjes ter grootte van een rijksdaalder. Ook eerder zijn er enkele gaatjes in het kunstgras van het hoofdveld aangetroffen. Wij hebben de indruk dat de gaatjes zijn veroorzaakt door een brandende sigarettenpeuk die op het veld is achtergelaten. Wij hebben via onze website onze leden verzocht om extra voorzichtig te zijn. Wij hebben dit ook gedaan om een signaal naar de gemeente af te geven. De gemeente heeft veel geld geïnvesteerd voor het vervangen van de twee kunstgrasvelden en de aanleg van het hoofdveld van kunstgras."

De waarschuwing is niet alleen aan leden van SV Diemen gericht. "Wij zijn de huurder van de velden, maar wij laten de hekken vaak open staan zodat kinderen lekker op de velden kunnen voetballen. Misschien heeft een vader op het veld naar zijn kinderen staan kijken en een sigaret op het veld gegooid. Wij vragen iedereen om zorgvuldig met de velden om te gaan."

Van Rooij weet nog niet of het nodig is om de stukken kunstgras waar de gaatjes in zijn gebrand te vervangen. "Als het nodig is wordt er een stukje kunstgras losgesneden en vervangen door een nieuw stukje."