Selectie van SV Diemen werkt oefeningen af.
Selectie van SV Diemen werkt oefeningen af. Foto: Jan Ronday

SV Diemen traint al volop

DIEMEN - De zondagselectie van SV Diemen is bezig aan de tweede week van de voorbereiding op het seizoen 2014-2015.

De ploeg, die afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de vierde klasse van de KNVB degradeerde, zal er alles aan doen om meteen weer te promoveren naar de derde klasse. Marc Stuut is de nieuwe trainer van de zondagselectie. Afgelopen seizoen was hij trainer van het tweede zondagteam van SV Diemen. Stuut is de opvolger van Robin Ernest. Robin Ternede werkt als bestuurslid zondagsenioren nauw samen met Stuut.

De selectie van SV Diemen is op een aantal plaatsen gewijzigd. Ternede: "Van de vaste kern van de eerste 18 spelers is alleen Jordan Gemert vertrokken. Hij speelt nu voor ZSGO/WMS. Daarnaast zijn er twee talentvolle A-junioren weggegaan: Mark Simons en Niels Neering. Dat vinden wij erg jammer."

Stuut kan beschikken over een aantal nieuwe spelers: de broers Kevin en Leroy Kroese, die van het Amsterdamse TOG zijn overgekomen. Zij hebben beiden een verleden bij SV Diemen. Kevin is een aanvallende middenvelder, zijn jongere broer Leroy is doelman. "Daarnaast is ook Edley Tannoh teruggekeerd. Hij komt van HBOK. Maar wat ook erg belangrijk is, is dat er vijf talentvolle A-junioren naar de A-selectie zijn doorgestroomd. Dat maakt de selectie niet alleen in de breedte sterker", aldus Ternede. "Bovendien streven wij bij de club naar een herkenbare A-selectie: dus met zo veel mogelijk eigen jeugd erin."

De zondagselectie van SV Diemen is vorige week begonnen met trainen. Afgelopen weekeinde vonden er oefenwedstrijden plaats tegen FC Abcoude. Die club is een tweedeklasser die getraind wordt door Joey van Leijenhorst uit Diemen.

Ternede: "Beide clubs waren met de selecties van zondag 1 en zondag 2 aanwezig. Door de vakantieperiode ontbrak er een aantal spelers. Wij hebben drie wedstrijden van 45 minuten gespeeld. De bedoeling was dat elke selectiespeler maximaal 45 à 60 minuten speeltijd zou krijgen in verband met overbelasting. Het eerste duel heeft SV Diemen met 1-0 gewonnen, het tweede duel werd door FC Abcoude met 2-0 gewonnen en in het derde duel ging de winst ook naar FC Abcoude, het werd 4-0."

Komend weekeinde gaat de selectie van SV Diemen op trainingskamp in het Limburgse Weert. Het weekeinde daarop doet de ploeg mee aan een toernooi bij De Meteoor in Amsterdam. Het serieuze werkt begint met bekerduels tegen Sloterdijk, Zeeburgia en DWS. De competitie in de vierde klasse van de KNVB begint op zondag 7 september. Diemen speelt haar eerste wedstrijd dan thuis tegen SV Ouderkerk, aanvang 14.30 uur.