Voedselbank Diemen praat met gemeente over verhuizing naar ander uitgiftepunt

DIEMEN - De Stichting Voedselbank Diemen en de gemeente voeren overleg over een verhuizing naar een ander uitgiftepunt waar cliënten hun voedselpakketten kunnen ophalen.

Gerda Smit, voorzitter van Stichting Voedselbank Diemen: "Wij zitten al jaren in het pand aan de Verrijn Stuartweg 3 op het bedrijjventerrein in Diemen-Zuid. Wij beschikken in het pand over voldoende ruimte en zijn er tevreden over. Maar er kleven ook nadelen aan het pand. Het pand wordt niet onderhouden en biedt ons geen mogelijkheden om aan de steeds strenger wordende normen van voedselveiligheid te voldoen. Dat is de wijze waarop wij voedsel dienen te bewaren."

Het pand waarin de voedselbank gevestigd is, is eigendom van de gemeente. "De gemeente is er voorstander van dat wij naar een ander pand verhuizen dat in een betere staat verkeert. Wij willen aan het verzoek van de gemeente voldoen, maar hebben wel enkele voorwaarden gesteld. Wij willen een goed bereikbaar pand dat ook de privacy van onze cliënten garandeert. Daarnaast willen wij een pand waar wij voldoende ruimte hebben en eventueel kunnen uitbreiden", aldus Gerda Smit.

Zij geeft aan dat de voedselbank momenteel 70 cliënten heeft. In de meeste gevallen gaat het om gezinnen. Het aantal mensen in Diemen dat hulp krijgt van de voedselbank ligt rond de 200. Vrijwilligers van de voedselbank geven de cliënten elke vrijdag in het uitgiftepunt aan de Verrijn Stuartweg een voedselpakket. Daarnaast worden cliënten indien nodig begeleid naar andere vormen van hulpverlening.

De Stichting Voedselbank Diemen houdt regelmatig winkelacties in de diverse winkelcentra in Diemen. Er wordt dan aan klanten die boodschappen doen gevraagd om een of meerdere extra artikelen te kopen en dit aan de voedselbank af te staan. Die artikelen worden in de voedselpakketten gedaan.

Die winkelacties zijn altijd succesvol. Het is regelmatig voorgekomen dat een inwoner van Diemen uit een supermarkt kwam en de inhoud van een volle boodschappenkar aan de voedselbank schonk. Ook ontvangt de stichting dikwijls voedsel van particulieren en bedrijven in Diemen. Hieruit blijkt de grote betrokkenheid van inwoners en ondernemers van Diemen bij het werk van de vrijwilligers van de voedselbank.