De kelder is opnieuw ondergelopen.
De kelder is opnieuw ondergelopen. Foto: oscar borghardt

Bewoonster kampt voor derde keer met waterschade

DIEMEN - Een bewoonster van de Prinses Irenestraat is voor de derde keer in korte tijd geconfronteerd met schade in haar woning die werd veroorzaakt door hevige regenval.

De hevige regenval van vorige week maandag had tot gevolg dat de kelderverdieping van haar huurwoning opnieuw onder water liep. Zij huurt de woning van Woonstichting Stadgenoot. In de kelder van de woning zijn diverse vertrekken, waaronder een slaapkamer. Het was de derde keer in korte tijd dat de kelder van de woning onderliep, geeft de bewoonster aan. "Na de eerste overstroming hadden wij veel schade. Het ging onder meer om zeil dat op de grond lag, kleding en koffers. Wij hebben de meeste spullen nu iets hoger gelegd zodat die niet door het water bereikt kunnen worden."

Zij vreest dat bij een nieuwe flinke regenbui de kelder opnieuw onder water komt te staan.

Het water in de kelder van de woning stond vorige week ongeveer een centimeter hoog. "De problemen zijn begonnen nadat de gemeente werkzaamheden aan de riolering heeft verricht. Dat is niet goed gedaan, want als het hard regent komt het water via de afvoer in de douche de woning binnen. Ook buren hebben last van hetzelfde probleem."

Zij heeft diverse keren contact opgenomen met de gemeente en gevraagd maatregelen te nemen. Tot dusver zonder het gewenste resultaat.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten op de hoogte te zijn van de situatie. "Het gaat om een combinatie van de woningen, de riolering en de intensiteit van de buien. De buien waren zo hevig dat het water niet goed verwerkt kon worden. De gemeente gaat contact opnemen met de woningeigenaar om te kijken wat de mogelijkheden voor een oplossing zijn."