Festivals Diemerbos zijn goed verlopen

DIEMEN - De gemeente kijkt positief terug op de festivals die de afgelopen twee weekenden in het Diemerbos hebben plaatsgevonden. De sfeer was goed, er waren geen problemen en de organisaties van de feesten hebben de rommel na afloop netjes opgeruimd. Wel kreeg de gemeente via een speciaal ingesteld telefoonnummer een aantal klachten over geluidsoverlast binnen.

Vorige week zaterdag werd het festival Klamme Handjes gehouden, een dag later konden liefhebbers het festival Vunzige Deuntjes bezoeken. Afgelopen weekeind was er op zaterdag en zondag het festival Wild und Frei. De festivals trokken duizenden jonge bezoekers van wie er velen voor het eerst Diemen en het Diemerbos bezochten. De organisaties van de festivals zorgden zelf voor de beveiliging en ook werden er verkeersregelaars ingezet.

Burgemeester Amy Koopmanschap is tevreden over het verloop van de festivals. "Tijdens het eerste weekeinde heb ik een festival bezocht. Het viel mij op dat de sfeer goed was en de zaken goed geregeld waren. Na afloop van de festivals heeft de organisatie ervoor gezorgd dat de rommel werd opgeruimd en dat het Diemerbos weer netjes was. Er zijn inderdaad meldingen van geluidsoverlast binnengekomen. Maar het is nog niet zeker of dat om geluid ging dat afkomstig was van de festivals in het Diemerbos. Er zijn hier in de regio meerdere festivals geweest. Wij gaan die klachten over geluidsoverlast nog onderzoeken. Maar ik heb begrepen dat het geluid dat tijdens de festivals in het Diemerbos is geproduceerd binnen de vooraf afgesproken normen is gebleven." Burgemeester Koopmanschap vindt het goed dat zo veel jonge mensen de gemeente voor het eerst hebben bezocht. "Ik heb de afgelopen twee weekeinden diverse mensen de weg naar het Diemerbos gewezen. Zij waren druk in de weer met kaarten of hun telefoon, maar wisten toch soms de weg niet te vinden." Wat de gemeente betreft zijn de festivals in het Diemerbos voor herhaling vatbaar. "Als een organisatie met het voorstel komt om volgend jaar een festival in het Diemerbos te houden, zijn wij daar op voorhand zeker niet tegen."