Zaterdag en zondag festival Wild und Frei in Diemerbos.
Zaterdag en zondag festival Wild und Frei in Diemerbos.

tot dinsdag 2 september

Huis van de Buurt

Het Huis van de Buurt in het Noorderlicht in Diemen-Noord is tot 2 september gesloten. De koffieochtend op donderdag gaat wel de hele zomer door. Iedereen is welkom van 09.30 tot 12.00 uur.

tot zondag 17 augustus
Sluiting Sportcentrum Wethouder F.B. Duran

Sportcentrum Duran is in de periode van 26 juli t/m 17 augustus gesloten. Het zwembad krijgt een opknapbeurt. Ook betreft het een bezuinigingsmaatregel van de gemeente.

vrijdag 1 augustus

Tablet Café

Ook in de zomerperiode wordt elke eerste vrijdag van de maand een Tablet Café gehouden in bibliotheek Diemen. Ervaring en kennis over tablets en iPads wordt gedeeld om zo handige tips en trucs samen te stellen. De avond wordt begeleid door medewerkers van de bibliotheek. Tijd: 18.30 tot 20.00 uur. Iedereen kan binnenlopen en er is iets te drinken. Deelname is gratis.

zaterdag 2 augustus

Oud Papier

Vrijwilligers van de Protestantse kerk de Ontmoeting halen vanaf 09.30 uur in geheel Diemen oud papier op.

zaterdag 2 augustus en zondag 3 augustus

Festival

Het nieuwe festival Wild und Frei houdt zijn eerste editie in het Diemerbos. Het belooft een uniek en divers festival te worden, waarbij de beleving van de bezoekers centraal staat. Tijd: zaterdag van 11.00 tot 23.00 uur, zondag van 13.00 tot 23.00 uur. Het evenement is 18+. Kaartverkoop gaat via de Facebookpagina van Wild und Frei.

zondag 3 augustus

Saan Museum

Het Diemense bedrijf Saan bestaat in augustus 117 jaar. Het Saan Museum is geopend 13.00 tot 16.00 uur. In het Saan Museum komt de geschiedenis van Koninklijke Saan tot leven. Te zien zijn onder meer historische auto's en kranen, talloze foto's, oude onderhoudsboeken en gereedschappen van vroeger. Bezoekers zijn welkom aan de Weesperstraat 78-82 in Diemen. De toegang is gratis.

Excursie voor kinderen

VN-Werkgroep Diemen en Werkgroep Spoorzicht bieden samen deze zomer een excursie aan voor kinderen. Tijdens de excursie Waterbeestjes wordt gezocht naar kikkers, torren en andere beestjes. Prijs: € 2,- per kind, met een ouder. De start is bij station NS-Diemen, parkeerplaats noordkant en de tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Starttijd hangt af van het aantal aanmeldingen, in ieder geval na 13.00 uur. Opgeven is verplicht via natuurindiemen@gmail.com.

maandag 4 augustus

Yoga

In Yoga Studio Diemen wordt een workshop Kundalini Yoga inclusief meditatie gehouden. Aan bod komen ademhalingsoefeningen, een bepaalde serie yogaoefeningen en een meditatie, allemaal met het thema 'open je hart'. Tijd: 19.00 tot 21.00 uur, kosten € 18,00.

maandag 1 september

Indiase dansles voor kinderen

Vanaf september start het tweede Indiase dansseizoen in wijkcentrum Noorderlicht, mits er voldoende aanmeldingen zijn. De lessen zullen gehouden worden op vrijdag van 16.15 tot 17.15 uur. De lessen zijn voor kinderen van drie t/m twaalf jaar en worden gegeven door Indiasedansdocente Aartie Jagmohan. Ze haalt het beste in haar leerlingen naar boven en geeft ze behalve Indiase danstechniek ook vreugde en passie voor de Indiase cultuur mee. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en aanmelden mailen naar Sandy@Grishaver.nl.

vrijdag 5 september

Tablet Café

Voor mensen met een tablet of iPad wordt in de bibliotheek Diemen een Tablet Café gehouden. Tijdens het café kunnen ervaringen uitgewisseld worden en tips gedeeld. Medewerkers van de bibliotheek begeleiden de avond en belangstellenden kunnen gratis binnenlopen. Van 18.30 tot 20.00 uur.

woensdag 10 september

Film in De Omval

De kinderfilm 'Loenatik, te gek!' gaat over de psychiatrische patiënten Bep Brul, De Majoor, Fats, Mevrouw De Haas en Dr. Doolittle van Loenatik. Zijzijn noodgedwongen teruggekeerd in de maatschappij nadat kliniek Zonnedael is opgeheven. Zuster Ten Hoeven mist haar geliefde patiënten en zonder hen heeft ze geen doel meer in haar leven. Wanneer de 'gekken' vernemen dat de zuster ontvoerd is, komen ze in actie en beginnen een uitbundige, gevaarlijke en prettig gestoorde zoektocht. Aanvang: 14.00 uur. Kosten: € 8,-.

donderdag 11 september

Film in De Omval

'A Thousand Times Good Night' vertelt het aangrijpende verhaal van oorlogsfotograaf Juliette Binoche die niet kan kiezen tussen het gevaarlijke werk in conflictgebieden en haar gezin dat thuis in doodsangst op haar wacht. Aanvang 20.00 uur, kosten € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.