Sfeer op festival was leuk en ontspannen.
Sfeer op festival was leuk en ontspannen.

Klamme Handjes is succes

DIEMEN - In het Diemerbos werden afgelopen weekeinde twee festivals gehouden. Op zaterdag Klamme Handjes, op zondag Vunzige Deuntjes. Het DiemerNieuws ging zaterdagmiddag op bezoek.

Wie zaterdagmiddag op de Hartveldseweg of Muiderstraatweg liep zag dat er iets aan de hand was. Heel veel jonge mensen gingen lopen of op de fiets in de richting van het Diemerbos waar het festival Klamme Handjes werd gehouden. Bij de ingang van het bos konden de fietsen in de fietsenstalling worden geplaatst en kon er over de voetpaden naar het festivalterrein worden gelopen.

De controle bij de ingang was streng. Alle bezoekers moesten de inhoud van hun tas en jas- en broekzakken op tafel leggen, zelfs de inhoud van een pakje sigaretten werd gecontroleerd. De professionele beveiligers waren zeer correct en vriendelijk. Bezoekers van Klamme Handjes konden genieten van de muziek die op diverse podia werd gedraaid. De sfeer was ontspannen en gezellig. Een lid van de organisatie liet in de loop van de middag weten dat er op zo'n 3.000 bezoekers werd gerekend. "De meeste bezoekers zijn tussen de 18 en 26 jaar, ik denk dat zo'n 60 procent van de bezoekers vrouw is. De sfeer is inderdaad heel ontspannen."

De verslaggever, twee keer zo oud als 26 jaar, kreeg van een aantal jonge bezoekers spontaan een high five. Twee jongens en een meisje namen geen blad voor de mond. "Heeft u pillen gebruikt, u zweet zo?" Nee, dat was niet het geval. De zweetdruppels waren het gevolg van de hitte. Zij vertelden dat zij in Gouda wonen. "Het Diemerbos is voor ons niet dichtbij, maar wel een mooie plek voor een festival. Wij gaan vandaag lekker chillen", aldus de blonde dame.

Klamme Handjes werd georganiseerd door het bedrijf Jongens van de Wereld. "Het feest is erg goed verlopen, er zijn bijna 3.000 bezoekers geweest. De sfeer was inderdaad heel leuk. Ik vond de muziek helder klinken en wij hebben ons aan de vooraf overeengekomen geluidsnormen gehouden. Ik vond het festivalterrein er heel mooi uitzien. Wij hebben het bos in zijn waarde gelaten, maar er door onze aankleding ook iets aan toegevoegd", aldus een woordvoerder van Jongens van de Wereld.