Afbeelding
Foto:

Laurens van Westing (21)


Begeleider Kinderzomerspelen
Diemenaar sinds geboorte

Hoe zijn de Kinderzomerspelen verlopen?
"Het was wederom een heel goed jaar. Alles is verlopen zoals wij hadden gehoopt. Als ik de fouten al niet zie, moet het heel goed zijn gegaan. Ik loop al zo lang mee dat ik altijd heel snel zie als er iets fout gaat."

Wat vond je het leukste evenement?
"Het spookhuis heb ik altijd het leukst gevonden. Sinds het eerste jaar dat ik begeleider van de Kinderzomerspelen ben, ben ik de verteller in het spookhuis. Ik ben het eerste spook dat de kinderen in het spookhuis tegenkomen. Het spookhuis opbouwen is keihard werken, maar wij krijgen na afloop altijd complimenten."

Wat is jouw favoriete muziek?
"Metal. Ik heb in het verleden heel veel muziek gemaakt en ik heb een jaar muziek gestudeerd. Ik heb heel lang piano gespeeld. Tegenwoordig maak ik eigenlijk te weinig muziek, ik heb er geen tijd meer voor. Nee, ik koop geen cd's, ik download muziek via internet."

Waar ga je uit?
"Ik ga voornamelijk in Diemen uit, naar 't Pandje en Laterr. Af en toe ga ik de stad in, soms na afloop van cafébezoek in Diemen. Ik ga dan meestal naar een Ierse pub in het centrum van Amsterdam, in de omgeving van het Leidseplein of het Spui."

Waar doe je boodschappen?
"Bij Albert Heijn in winkelcentrum Diemerplein. Ik vind het winkelcentrum mooi en erop vooruitgegaan. Wel vind ik het jammer dat er nog veel zaken leeg staan."

Wat is jouw favoriete vakantieland?
"Samen met mijn vriendin Rianna ben ik eerder dit jaar drie maanden in Australië geweest. We zijn langs de hele westkust getrokken. Ik vind Australië een schitterend land."

Wat is jouw favoriete plek in Diemen?
"De Loswal. Ik ben vrijwilliger tijdens het Loswalfestival. Dat is een enorm leuk evenement. Maar ik vind het Diemer Festijn ook een topevenement."