Bewonersvereniging Buitenlust houdt enquête over blauwe zone

DIEMEN - Bewonersvereniging Buitenlust is bezig met een enquête onder de bewoners over de parkeersituatie in de wijk. De bewoners wordt onder meer gevraagd of zij behoefte hebben aan het instellen van een blauwe zone in de wijk of daar tegenstander van zijn.

Bewonerscommissie Buitenlust heeft onlangs een buurtbrief aan de bewoners gestuurd, waarin de voor- en nadelen van het invoeren van een blauwe zone in de wijk uiteen zijn gezet. Tevens werd aangegeven wanneer de enquêteurs langs zouden komen en wanneer de tweede ronde van de enquête zou starten (deze week). Dit in verband met de afwezigheid van bewoners wegens vakantie.

Op basis van de resultaten van de eerste ronde blijkt dat de meeste bewoners die aan de enquête hebben deelgenomen tegen het invoeren van een blauwe zone in Buitenlust zijn.

Er is in Diemen veel te doen over het parkeerbeleid. Tijdens inloopavonden in 't Kruidvat in Diemen-Zuid en het gemeentehuis over het voornemen van het college van B en W om de blauwe zone in Diemen-Zuid en het centrum van de gemeente uit te breiden, waren veel tegenstanders aanwezig.

De gemeente stelt bewoners van de wijken waar mogelijk een blauwe zone komt in de gelegenheid om na de zomer hun mening te geven. De gemeente houdt dan een digitaal opiniepanel. Bewoners kunnen dan voor- of tegenstemmen. De gemeente neemt naar verwachting in september een besluit over het uitbreiden van de blauwe zone in Diemen-Zuid en het centrum van Diemen.

In Buitenlust is op dit moment nog geen sprake van parkeeroverlast. Bewoners van die wijk kunnen vrijwel altijd een parkeerplaats vinden. Veel bewoners zien op dit moment dan ook geen noodzaak om in hun wijk een blauwe zone in te voeren. Zij moeten dan voor de ontheffing betalen en bezoekers moeten gebruikmaken van een blauwe kaart of de bezoekerspas van een bewoner gebruiken. De kans is echter aanwezig dat op het moment dat in een aangrenzende wijk als Spoorzicht een blauwe zone van kracht wordt, langparkeerders naar Buitenlust zullen uitwijken.

De resultaten van de enquête worden aan wethouder Lex Scholten aangeboden.