Ronald Appelboom ontvangt de prijs van een medewerkster van Jumbo.
Ronald Appelboom ontvangt de prijs van een medewerkster van Jumbo. Foto:

Jonge Diemenaar wordt jeugdtrainer bij AFC

DIEMEN - Ronald Appelboom (17) is tweede geworden van de DiemerNieuws WK-pool. Hij heeft de prijs, waardebonnen van 200 euro van Jumbo Diemen-Zuid, in ontvangst genomen. Hij is vanaf aankomend seizoen trainer van de F-selectie van AFC.

Hij voetbalde in het verleden in de selectieteams van SV Diemen. Op 13-jarige leeftijd werd hij jeugdtrainer van de F3. Het jaar daarna werd hij hoofdtrainer van de F-selectie, samen met Tony Castejon. De laatste twee jaar heeft hij die functie in zijn eentje uitgeoefend. Hij trainde en coachte de F1 en was daarnaast ook verantwoordelijk voor de andere selectieteams. Op 15-jarige leeftijd stopte Ronald met voetballen.

De reden hiervoor was duidelijk: "Ik gaf toen vier keer in de week training en moest zelf drie keer voetballen. Het training geven zou ik het jaar erna nog verder kunnen uitbreiden en dus moest ik een keuze maken. En dat was een makkelijke keuze, want ik vind training geven leuker dan zelf voetballen." Vanaf aankomend seizoen zal Ronald jeugdtrainer bij AFC zijn. "AFC heeft mij benaderd om aankomend seizoen trainer te worden en ik ben op de uitnodiging ingegaan. AFC zie ik toch als een stap hoger dan SV Diemen. Ik ben bij AFC trainer van de selectie van spelers die uit 2007 komen. Ik hoop dat ik daarnaast ook mijzelf goed kan ontwikkelen. Ik besef dat ik veel personen bij SV Diemen dankbaar moet zijn voor alle hulp van de afgelopen vier jaar, mede door hen heb ik mijzelf goed ontwikkeld en kan ik nu deze stap maken."

"De afgelopen drie jaar is er steeds één jongen uit mijn team naar de jeugd van Ajax verkast, achtereenvolgens Neal Viereck, Gianni Adjiembaks en Revi Diemers, van wie de eerste twee ook uit Diemen komen. Ik hoop dat zij alle drie het hele traject goed doorlopen en later in de Arena staan."