Artiesten op het podium.
Artiesten op het podium. Foto: Trudy Kroese

Kinderzomerspelen zijn afgesloten

DIEMEN - De Kinderzomerspelen zijn vrijdagmiddag afgesloten met een playbackshow. Kinderen deden op het podium in de sportzaal van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran hun favoriete artiesten na. De inzet van de kinderen was enorm. Elwin Lindeman was presentator van de playbackshow.

Met de playbackshow kwam een einde aan de Kinderzomerspelen die drie weken hebben geduurd. Veel kinderen uit Diemen hebben zich de afgelopen drie weken uitstekend vermaakt in en rond het sportcentrum. Ook dit jaar waren er tijdens de playbackshow veel ouders, overige familieleden en vrienden van de kinderen aanwezig. Zij genoten van de optredens van de kinderen.

Elwin Lindeman presenteerde het evenement met veel gevoel voor show. Hij wist de kinderen die op het podium stapten op hun gemak te stellen. Van plankenkoorts hadden de kinderen daarna zichtbaar geen last meer. De jury bestond uit Thijmen (voorzitter), Daniëlle en Shavelie. Zij beoordeelden de optredens van de jonge artiesten nauwkeurig. Aan het einde van de playbackshow sprak Shavelie namens de jury haar bewondering uit voor de inzet en het vakmanschap van de artiesten die op het podium hadden gestaan. Uiteraard kon er maar een act als beste uit de bus komen. Dat waren de zusjes Khaycee en Niycaya en hun vriendinnetje Thalia. Zij mochten de enorme wisselbeker mee naar huis nemen.

De kinderen hebben ook dit jaar gestemd voor de populairste begeleider. Deze eervolle prijs ging naar Boris.

Na afloop van de playbackshow namen de kinderen bij de uitgang van het sportcentrum enthousiast afscheid van hun begeleiders. Veel kinderen omhelsden een begeleider. En nadat de kinderen een ijsje hadden gekregen gingen zij naar hun ouders die buiten stonden te wachten. Veel kinderen zullen volgend jaar terugkomen. Dat gaat echter niet op voor de kinderen die binnenkort naar de middelbare school gaan: het was hun laatste keer. Misschien keren sommige kinderen in de toekomst terug als begeleider.

Voor de begeleiders van de kinderzomerspelen zat het werk er nog niet op. Zij maakten de sportzalen, de kleedruimtes en toiletten grondig schoon. Begeleidster Saskia Mandersloot: "Dat doen wij aan het einde van elke dag. Na de slotdag van de Kinderzomerspelen maken wij alle ruimten waar wij gebruik van hebben gemaakt nog eens extra grondig schoon. Wij willen het netjes achterlaten."

Er waren dit jaar veel nieuwe begeleiders bij de Kinderzomerspelen

Na afloop van drie weken Kinderzomerspelen waren de coördinatoren en begeleiders voldaan, maar ook erg moe. Algemeen coördinator Danny Post blikte tevreden terug. "Wij hebben met z'n allen heel prettig samengewerkt en de kinderen hebben het heel erg naar hun zin gehad. Daar gaat het om. Het grootste organisatorische probleem was het verwisselen van de uitstapjes naar KidZcity en Linnaeushof. Dat moesten wij doen omdat het de eerste woensdag van de Kinderzomerspelen slecht weer was. Maar ook dat is gelukt. Wij hadden dit jaar veel nieuwe begeleiders in ons team. Ook zij hebben uitstekend werk geleverd."

Na afloop van de Kinderzomerspelen genoten de begeleiders van een barbecue die plaatsvond op het buitenterrein van het sportcentrum. Daarna was het tijd om even een borrel te gaan drinken. Veel begeleiders zijn volgend jaar zeker weer van de partij.