Paula Rooney exposeert tot 15 september in het gemeentehuis.
Paula Rooney exposeert tot 15 september in het gemeentehuis. Foto: Trudy Kroese

zaterdag 26 juli

Klamme Handjes Festival

In het Diemerbos wordt een festival gehouden, georganiseerd door Klamme Handjes. Er zullen drie verschillende stages zijn, waar house, techhouse, maar ook soul gedraaid wordt. Tijd: 12.00 tot 23.00 uur. Tickets te koop via de Facebookpagina van Klamme Handjes. Het evenement is voor 18+.

Oud papier

Vrijwilligers van de lokale omroep RTV Diemen gaan langs alle deuren in Diemen om oude kranten op te halen. De kranten moeten om 08.30 uur buiten staan, want dan gaan de teams op pad.

tot zondag 17 augustus

Sluiting Sportcentrum Wethouder F.B. Duran

Sportcentrum Wethouder F.B. Duran is in de periode van 26 juli t/m 17 augustus gesloten. Tijdens de sluiting van het sportcentrum worden er renovaties uitgevoerd. Het zembad krijgt een nieuw plafond.

zondag 27 juli

Festival

Het festival Vunzige Deuntjes vindt dit jaar plaats in het Diemerbos. Tussen 11.00 en 23.00 uur kunnen aanwezigen op drie verschillende stages genieten van verschillende dj's. Kaarten zijn te koop via de Facebookpagina van Vunzige Deuntjes.

maandag 28 juli tot vrijdag 1 augustus

Zomerschool

Inspiratiecentrum El'sina houdt dit jaar weer een Zomerschool voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Dat betekent een week lang allerlei activiteiten. De kinderen zullen veel spelen en ondertussen dingen leren. De Zomerschool is van maandag 28 juli tot en met vrijdag 1 augustus, van 09.00 tot 16.30 uur. Aanmelden kan tot 30 juni via 020-3377563 of info@elsina.nl.

woensdag 30 juli

Bingo

In zorgcentrum de Diem aan de Arent Krijtsstraat wordt een bingo gehouden. Het begint om 14.30 uur, de zaal is open om 14.00 uur. Deelnemen kost € 2,- p.p. incl. thee of koffie. Bewoners betalen € 1,-. Ook niet-bewoners zijn welkom.

vrijdag 1 augustus

Tablet Café

Ook in de zomerperiode wordt elke eerste vrijdag van de maand een Tablet Café gehouden in bibliotheek Diemen. Ervaringen en kennis over tablets en iPads worden gedeeld, om zo handige tips en trucs samen te stellen. De avond wordt begeleid door medewerkers van de bibliotheek. Tijd: 18.30 tot 20.00 uur. Iedereen kan binnenlopen en er is iets te drinken. Deelname is gratis.

zaterdag 2 augustus en zondag 3 augustus

Festival

Het nieuwe festival Wild und Frei houdt zijn eerste editie in het Diemerbos. Het belooft een uniek en divers festival te worden waarbij de beleving van de bezoekers centraal staat. Tijd: zaterdag van 11.00 tot 23.00 uur, zondag van 13.00 tot 23.00 uur. Het evenement is 18+. Kaartverkoop gaat via de Facebookpagina van Wild und Frei.

maandag 1 september

Indiase dansles voor kinderen

Vanaf september start het tweede Indiase dansseizoen in wijkcentrum Noorderlicht, mits er voldoende aanmeldingen zijn. De lessen zullen gehouden worden op vrijdag van 16.15 tot 17.15 uur. De lessen zijn voor kinderen van drie t/m twaalf jaar en worden gegeven door Indiasedansdocente Aartie Jagmohan. Ze haalt het beste in haar leerlingen naar boven en geeft ze behalve Indiase danstechniek ook vreugde en passie voor de Indiase cultuur mee. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en aanmelden mailen naar Sandy@Grishaver.nl.

vrijdag 5 september

Tablet Café

Voor mensen met een tablet of iPad wordt in de bibliotheek Diemen een Tablet Café gehouden. Tijdens het café kunnen ervaringen uitgewisseld worden en tips gedeeld. Medewerkers van de bibliotheek begeleiden de avond en belangstellenden kunnen gratis binnenlopen. Van 18.30 tot 20.00 uur.

woensdag 10 september

Film in De Omval

De kinderfilm 'Loenatik, te gek!' gaat over de psychiatrische patiënten Bep Brul, De Majoor, Fats, Mevrouw De Haas en Dr. Doolittle van Loenatik. Zij zijn noodgedwongen teruggekeerd in de maatschappij nadat kliniek Zonnedael is opgeheven. Zuster Ten Hoeven mist haar geliefde patiënten en zonder hen heeft ze geen doel meer in haar leven. Wanneer de 'gekken' vernemen dat de zuster ontvoerd is, komen ze in actie en beginnen een uitbundige, gevaarlijke en prettig gestoorde zoektocht. Aanvang: 14.00 uur. Kosten: € 8,-.

donderdag 11 september

Film in De Omval

'A Thousand Times Good Night' vertelt het aangrijpende verhaal van oorlogsfotograaf Juliette Binoche die niet kan kiezen tussen het gevaarlijke werk in conflictgebieden en haar gezin dat thuis in doodsangst op haar wacht. Aanvang 20.00 uur, kosten € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.