Brandschermen Diemerplein weg

DIEMEN - De ondernemers en klanten van winkelcentrum Diemerplein zijn blij dat de houten brandwerende schermen zijn weggehaald. Het winkelcentrum ziet er nu mooier en sfeervoller uit.

"Het is opnieuw een stap in de goede richting", concludeert Hans Püttmann. Hij is bestuurslid van Winkeliersvereniging Diemerplein. "Door die schermen was het winkelcentrum in compartimenten opgedeeld, nu gelukkig niet meer. Het is klanten opgevallen dat de houten schermen zijn verwijderd en de reacties zijn positief."

De brandwerende schermen konden worden weggehaald omdat het winkelcentrum sinds kort aan alle eisen voldoet wat betreft de brandveiligheid. "De ondernemers van winkelcentrum Diemerplein zijn hard op weg naar het certificaat 'Veilig Ondernemen', waarvan de brandveiligheid een onderdeel is. De ondernemers hebben een zeer grote extra investering moeten doen om het winkelcentrum op dit hoge niveau te krijgen", aldus Püttmann.

Hoewel er nog winkelruimte leeg staat is de Winkeliersvereniging Diemerplein tevreden over de ontwikkelingen. Dit jaar zijn er weer diverse winkels bijgekomen, zoals de sportwinkel en diverse kledingwinkels. Het wachten is op de komst van een tweede supermarkt. Ondernemers en klanten hopen dat Deen inderdaad een supermarkt opent. Er ligt een plan dat er een supermarkt van Deen komt in de gang van het winkelcentrum vanaf de groentewinkel tot de schoenenzaak van Dr Shoe. Een tweede supermarkt is een wens van veel klanten van het winkelcentrum. Zij zijn nu aangewezen op Albert Heijn XL. Een tweede supermarkt zorgt voor meer keuze voor de consument. Een supermarkt op die plek in het winkelcentrum zal tot meer levendigheid leiden in het deel van het winkelcentrum dat nu nog vaak relatief rustig is. De looplijnen van de klanten zullen naar verwachting veranderen. Meer bezoekers dan nu zullen dan het winkelcentrum betreden via de ingangen aan het Diemerplein en de Ouddiemerlaan (tegenover gemeentehuis).