Sportcentrum in Zuid gaat 3 weken dicht
voor opknapbeurt zwembad

DIEMEN - Sportcentrum Wethouder F.B. Duran is binnenkort ruim drie weken gesloten: van zaterdag 26 juli tot en met zondag 17 augustus. Het sportcentrum sluit als de Kinderzomerspelen zijn afgelopen.

Jos Muller, manager Sportbedrijf van de gemeente: "Het zwembad is de afgelopen zomers steeds drie weken dicht geweest. Het gaat hier om een bezuinigingsmaatregel. In de zomer is er veel minder behoefte aan recreatief zwemmen in een overdekt zwembad. Maar tijdens de periode dat wij gesloten zijn, worden er ook renovatiewerkzaamheden uitgevoerd. De afgelopen jaren zijn de kleedkamers en de vloer vernieuwd en is in het zwembad een beweegbare bodem aangelegd."

Hij vertelt dat tijdens de komende periode dat het zwembad gesloten is een nieuw plafond in het zwembad wordt aangebracht. "Het huidige plafond dateert uit 1982, het jaar dat het sportcentrum werd geopend. Het plafond is hard aan vervanging toe en wordt vervangen door een licht plafond. Om het werk mogelijk te maken worden er steigers op de bodem van het zwembad geplaatst." Hij is tevreden over het bezoekersaantal van het sportcentrum. "Wij hebben 30 tot 40 procent meer omzet dan twee, drie jaar geleden. Dit komt door een aantal nieuwe activiteiten die zijn aangeslagen zoals discozwemmen en zwemmen voor vrouwen. Maar ook het aantal zwemlessen is toegenomen. Verder zien wij ook meer bezoekers onder het recreatiezwemmen, onder wie studenten van Campus Diemen Zuid."Vervolg op pagina 10