Afbeelding

OnderOns

Mitchell Post
22 jaar
Coördinator Kinderzomerspelen
Diemenaar sinds zijn geboorte

Hoe verlopen de Kinderzomerspelen?
"Supergoed. De eerste week is het heel druk geweest, de tweede week iets minder. Ik ga ervan uit dat veel mensen nu op vakantie zijn. Ik denk dat met name vaders hebben gewacht met op vakantie gaan tot het moment dat het WK-voetbal was afgelopen. De sfeer is enorm leuk, ook onder de begeleiders. Wij hebben er dit jaar veel nieuwe begeleiders bijgekregen."

Heb je het WK-voetbal intensief gevolgd?
"Ik heb veel wedstrijden gezien, uiteraard alle wedstrijden van het Nederlands elftal. Vanaf de knock-outfase heb ik vrijwel alle wedstrijden gezien. Het Nederlands elftal heeft heel goed gepresteerd. Achterin speelde de ploeg gedisciplineerd en voorin hebben Van Persie en vooral Robben gebruik gemaakt van de ruimte."

Duitsland of Argentinië?
"Ik ben niet voor Argentinië en tegen Duitsland. Uiteraard praat ik hier alleen over voetbal. De Duitsers spelen voetbal zoals ik het graag zie, maar een aantal spelers van het Duitse team irriteert mij. Dan denk ik vooral aan Müller, Schweinsteiger en Boateng. Maar Duitsland is wel de terechte wereldkampioen. Vooral op basis van wat zij tijdens het hele toernooi hebben laten zien. Argentinië heeft in de finale wel een paar heel grote kansen gekregen."

Je bent jeugdtrainer bij SV Diemen.
"Ik was de afgelopen jaren samen met Alwin Aarts hoofdtrainer van de E-jeugd van SV Diemen. Vanaf volgend seizoen zijn wij samen hoofdtrainer van de C-junioren. Ik vind het heel leuk om te doen."

Wat studeer je?
"Ik studeer natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ik wil leraar natuurkunde worden. Als je afgestudeerd bent aan de universiteit wordt je eerstegraads docent. Dat is mijn doel."

Ga je nog op vakantie?
"Met mijn vriendin Savanna ga ik binnenkort naar Italië. Wij gaan Florence en Rome bezoeken."