Kinderen gezinnen met bijstand mogen gratis naar Kinderzomerspelen

DIEMEN - Kinderen van gezinnen die rond moeten komen van een bijstandsuitkering kunnen dit jaar voor het eerst gratis meedoen aan de Kinderzomerspelen. Dit heeft tot dusver een positief effect gehad op het aantal bezoekers van het evenement voor kinderen die in Diemen naar de basisschool gaan.

Danny Post is algemeen coördinator van de Kinderzomerspelen. Hij werkt in opdracht van Stichting Welzijn Diemen dat het evenement in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran ook dit jaar organiseert.

"Kinderen van gezinnen die rond moeten komen van een bijstandsuitkering kunnen drie weken lang een gratis weekkaart voor de Kinderzomerspelen krijgen. Daarnaast mochten zij gratis mee met één van de twee uitstapjes die wij hebben georganiseerd. De gemeente heeft hiervoor een bedrag beschikbaar gesteld. Wij zijn erg blij met dit initiatief van de gemeente en hopen dat de gemeente volgend jaar opnieuw geld beschikbaar stelt. De Kinderzomerspelen zijn lang geleden begonnen om vooral kinderen van wie de ouders geen geld hadden om met vakantie te gaan de kans te bieden om zich in de schoolvakantie te vermaken."

Danny Post vertelt dat de gemeente alle gezinnen met kinderen tot twaalf jaar die rond moeten komen van een bijstandsuitkering ruim voor de start van de Kinderzomerspelen een brief heeft gestuurd waarin de regeling werd uitgelegd. Ook werd hen duidelijk gemaakt hoe zij aan gratis weekkaarten voor hun kinderen konden komen. "In een aantal gevallen ging het om één kind per gezin, maar er zijn ook gezinnen waarvan meer kinderen gebruik maken van deze regeling. Ik heb zelf contact gezocht met Gerda Smit van de Stichting Voedselbank Diemen. Die stichting heeft inzicht in welke gezinnen rond moeten komen van weinig geld. Via Gerda zijn wij bij een aantal gezinnen terecht gekomen die ook schriftelijk van de regeling op de hoogte zijn gebracht. De respons op het initiatief van de gemeente is groot."

Danny Post geeft aan dat er bewust voor is gekozen om de kinderen die de Kinderzomerspelen gratis mogen bezoeken maar één van de twee uitstapjes aan te bieden. "Met de uitstapjes kunnen altijd zo'n honderd kinderen mee. Wij wilden dat er ook plek tijdens de uitstapjes zou zijn voor de kinderen van wie de ouders wel voor het bezoek aan de Kinderzomerspelen betalen."