Afbeelding
Foto: Eline Vedder

Keshari

51 jaar
22 jaar conciërge op
basisschool 't Palet

22 jaar werkzaam op 't Palet, vertel eens.
"Ik kwam hier terecht via een arbeidsbureau. Mijn twee zoons zaten ook op de basisschool, dus het was fijn dat ik vakantie had wanneer zij dat ook hadden. Aan het begin was er minder te doen dan nu, want tegenwoordig regel ik heel veel. Ik zorg bijvoorbeeld voor de inschrijvingen, maar beantwoord ook alle telefoontjes."

Hoe zien anderen u?
"Het kwam weleens voor dat er geen directeur voor de school was en dan was ik altijd het aanspreekpunt. Soms dachten kinderen zelfs dat ik de directeur van 't Palet was."

Wat is het leukste aan uw werk?
"Het sociale contact met de ouders, iedereen komt weleens een praatje maken waardoor ik heel veel weet."

Wat is uw leukste herinnering aan 't Palet?
"Dat zijn er heel veel, we hebben een keer met het team een heel leuk weekend gehad in Castricum."

Wat wordt uw taak bij de Brede School?
"Ik word huismeester, alles wat in het gebouw gebeurt gaat via mij. Voordat ik hier begon, zaten De Duif en 't Palet al samen in een gebouw. Nu worden ze dus weer één."

Wat gaat u missen aan 't Palet?
"De overblijfmoeders, die kwamen altijd gezellig thee drinken. Het contact met de ouders zal ook anders worden, omdat het nieuwe gebouw heel groot is. Hier zitten de meeste klassen bij elkaar, maar de Brede School bestaat uit drie verdiepingen. Als ik dan boven bezig ben, heb ik helemaal geen contact met de mensen die beneden zijn."

Wat zijn uw vakantieplannen?
"De eerste weken ga ik uitrusten en het WK kijken. Ik kijk bijna alle wedstrijden, behalve als ze laat worden uitgezonden. Verder heb ik veel trouwpartijen. Ik ga niet op vakantie. Ik kom uit Suriname maar ga daar deze zomer niet heen, ook al ben ik er al lang niet geweest. Misschien dat ik in december weer ga, maar ik plan niks. Als het ervan komt, dan zien we het wel."