Nuonweg houdt de gemoederen bezig

DIEMEN - De afsluiting van de Overdiemerweg over het Nuonterrein, kortweg de Nuonweg, blijft de gemoederen bezighouden. Misschien nog wel meer buiten Diemen dan in Diemen zelf. Deze week houdt de Commissie voor de Bezwaarschrifen van de gemeente Diemen drie dagen lang hoorzittingen. Daarin kunnen bezwaarmakers hun bezwaarschrift toelichten en de gemeente als verweerder ook haar argumenten laten horen. Maandag waren er tien van de ruim 2100 bezwaarmakers om dat te doen.

De bezwaarschriftencommissie zat er maandagmorgen klaar voor. 120 bewoners van Diemen, IJburg, Muiden en andere gemeenten waren uitgenodigd om hun bezwaar tegen het verkeersbesluit, waardoor de Overdiemerweg over het Nuonterrein eind juli dicht gaat, te komen toelichten. Er waren er tien gekomen. In de bezwaarschriftencommissie zitten de Diemense raadsleden Peter Prins, Jaap van Loenen en Jan Sikking. Voorzitter is Govert Apol die speciaal voor deze hoorzittingen tijdelijk is benoemd.

Echt nieuwe argumenten gaven de bezwaarmakers niet. Wat voor hen wel nieuw was, is dat de verweerder, de gemeente Diemen, meent dat deze bewoners, op de bewoners van de Overdiemerweg na, geen belanghebbenden zijn. Hun bezwaarschriften zouden daarom niet ontvankelijk zijn. Toch kregen alle aanwezigen ruim de tijd voor een toelichting. Donderdag en vrijdag zijn er weer zittingen van de Commissie voor de Bezwaarschriften, zij geeft voor 21 juli advies aan het college van B en W.

Ondertussen laten de tegenstanders van de sluiting van de Nuonweg buiten Diemen van zich horen, Zo werd maandag in Het Parool bekendgemaakt dat het sluiten van de weg onveilig zou zijn. Dat staat in een verkeersveiligheidsrapport dat in opdracht van de eigenaar van Maxis in Muiden is opgesteld door DTV Consultants. Het verkeersbureau doet onder andere aanbevelingen over een verkeersregelinstallatie, zeg maar stoplichten, op de kruising van de Overdiemerweg met de Fortdiemerdamweg, die over de nieuwe Uyllanderbrug de Oostelijke Ontsluiting van IJburg (OOIJ) vormt.

Lees verder op pagina 5.