Afbeelding
Foto: Eline Vedder

Ank Sunnotel

79 jaar
Woont sinds 1959 in
de Schoolstraat

Leukste aan de Schoolstraat?
"De periode dat ik hier met mijn man woonde, was het leukst. Vanaf de Schoolstraat is alles lekker dichtbij, zoals het winkelcentrum, de tram en het station. Sinds een aantal jaren worden er straatfeesten gehouden, die zijn altijd erg gezellig."

Het verschil met vroeger?
"55 jaar geleden woonden er meer gezinnen en er speelden meer kinderen op straat."

Wat zijn uw hobby's?
"Ik ga een keer per week gymmen en ik houd van lezen, puzzelen, werken in de tuin en computeren. Ik heb sinds kort een tablet, dat is een stuk moeilijker dan een computer. Ik gebruik het soms om te skypen met mijn neef en nicht in Amerika."

Wat wilde u vroeger worden?
"Als kind speelde ik altijd met een winkeltje en vanaf mijn zestiende werk ik in de drogisterij. Veel mensen komen dan een praatje maken."

Lievelingsparfum?
"J'adore van Dior is erg lekker. Ik ben zelf blond, dus houd erg van lichte geuren. Mensen die donkerder zijn kunnen zware geuren beter hebben."

Waar wordt u blij van?
"Van bloemen. Ik koop altijd bloemen op de markt."

Gaat u vaak op vakantie?
"Mijn schoonzusje is twee jaar geleden overleden, rond de kerst gingen wij altijd samen weg. Ik heb veel vriendinnen, maar die hebben allemaal partners, dus reizen is dan duur. Mijn man kwam uit Indonesiƫ en daar ging ik vaak met hem heen. Om er nu heen te gaan lijkt mij moeilijk, ik ben er sinds zijn dood niet meer geweest."

Wat gaat goed in Diemen?
"Toen ik hier kwam wonen stonden er twee huizen en een weiland. Nu is het een groot dorp, maar wel met veel saamhorigheid. Ik heb in 1980 een auto gewonnen en mensen vragen daar nog steeds naar."

Als u een dagje burgemeester was...
"Dan zou ik beginnen met het parkeerbeleid aan te passen. Voor mensen die op visite komen is dit niet praktisch."