Gezamenlijk concert in De Omval op 30 juni.
Gezamenlijk concert in De Omval op 30 juni. Foto: Trudy Kroese

vrijdag 27 juni

Aquadisco

Zwemmen en swingen in het Duranbad: discozwemmen van 19.30 tot 21.30 uur voor jongeren tot 14 jaar. Kosten € 5,-.

zaterdag 28 juni

Schoolstraatfeest

Tijdens het jaarlijkse feest in de Schoolstraat wordt dit jaar extra uitgepakt. De straat bestaat namelijk 90 jaar. Het feest wordt geopend door burgemeester Amy Koopmanschap en het Weespertrekvaartmannenkoor zal het feest muzikaal opluisteren. Het feest is tevens een reünie voor bewoners, oud-bewoners en overige belangstellenden. Tijd: van 14.00 tot 18.00 uur.

Oud papier

De vrijwilligers van de lokale omroep RTV Diemen gaan langs alle deuren in Diemen om oude kranten op te halen. De kranten moeten om 08.30 uur buiten staan, dan gaan de teams op pad.

zondag 29 juni

Open dag Saan Museum

Het Saan Museum opent haar deuren. In het Saan Museum komt de ruim 115-jarige geschiedenis van Koninklijke Saan tot leven. Te zien zijn onder meer historische auto's en kranen, talloze foto's, oude onderhoudsboeken en gereedschappen van vroeger. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tussen 13.00 en 16.00 uur aan de Weesperstraat 78-82 in Diemen. Toegang is gratis.

maandag 30 juni

Concert in De Omval

De Diemer Harmonie, EDOG, Voice Female en het Diemer Orkestje geven een gezamenlijk concert in De Omval. Op de laatste repetitieavond van het seizoen geven de verenigingen een gezamenlijk optreden om het seizoen op een gezellige manier af te sluiten. Aanvang 20.00 uur, toegang is gratis.

tot 1 juli

OBA-vakantietas

Kinderen die na de zomervakantie nog op de basisschool zitten en een OBA-pas bezitten, kunnen voor 1 juli naar de bibliotheek gaan om een vakantietas te bestellen. Hier vullen zij een verlanglijst in en de bibliotheekmedewerkers stellen dan een tas samen met verrassende titels.

tot 2 juli

Zomerbridge

Bridgeclub Sans Atout organiseert Zomerbridge in De Schakel. Ook bridgers die geen lid zijn van de club zijn welkom. Voor een partner kan gezorgd worden. Aanvang 19.30 uur, € 2,50 per persoon. Aanmelden via bridge@boekservices.nl.

vrijdag 4 juli en 1 augustus

Tablet Café

Ook in de zomerperiode wordt elke eerste vrijdag van de maand een Tablet Café gehouden in bibliotheek Diemen. Ervaringen en kennis over tablets en iPads worden gedeeld, om zo handige tips en trucs samen te stellen. De avond wordt begeleid door medewerkers van de bibliotheek. Tijd: van 18.30 tot 20.00 uur. Iedereen kan binnenlopen en iets drinken. Deelname is gratis.

tot 11 juli

Expositie

Frans van Vuuren exposeert zijn schilderijen in de expositie 'Vorm & Kleur'. De expositie is te zien in het gemeentehuis tijdens de openingstijden.

21 juli tot 15 september

Expositie

Paula Rooney exposeert in het gemeentehuis. Sinds 1981 is deze Diemense werkzaam als zelfstandig kunstenaar. Zij maakt collages en gebruikt daarvoor vooral Japanse transparante stoffen die ze soms beschildert. Inspiratie haalt Rooney uit oude geschriften en wandschilderingen. Daarnaast maakt ze strand- en duinlandschappen in pastel en aquarel.
De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

28 juli tot 1 augustus

Zomerschool

Inspiratiecentrum El'sina houdt dit jaar weer een Zomerschool voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Dat betekent een week lang allerlei activiteiten. De kinderen zullen veel spelen en ondertussen dingen leren. De Zomerschool is van maandag 28 juli tot en met vrijdag 1 augustus, van 09.00 tot 16.30 uur. Aanmelden kan tot 30 juni via 020 3377563 of info@elsina.nl.

Frans van Vuuren exposeert nog tot 11 juli in het gemeentehuis.