Ferda Bal ontvangt haar eerste klanten: 'Een toegevoegde waarde is dat ik een van de weinigen ben en de eerste in het winkelcentrum.'
Ferda Bal ontvangt haar eerste klanten: 'Een toegevoegde waarde is dat ik een van de weinigen ben en de eerste in het winkelcentrum.' Foto: Trudy Kroese

Nieuw in Diemen: The Nail Beautique is iets wat er nog niet was

DIEMEN - Toen nagelstyliste Ferda Bal in Diemen kwam wonen, had zij nog niet de intentie een nagelstudio te openen. Nu, tweeënhalf jaar later, behandelt zij met veel aandacht en ervaring haar eerste klanten in The Nail Beautique.

"Als vijftienjarige liet ik voor het eerst mijn nagels doen in Amsterdam en ik dacht: dit wil ik later ook doen", aldus Ferda. Ferda heeft veertien jaar als freelancer een tafel gehuurd in een nagelstudio in Amsterdam-Zuid en verschillende opleidingen en cursussen gevolgd.

Toen Ferda met haar idee bij de eigenaar van het winkelcentrum kwam, was hij meteen geïnteresseerd. De voorkeur ging uit naar een binnenplek in het winkelcentrum, maar Ferda kreeg een plek aan de buitenkant toegewezen, tussen de stomerij en de dierenwinkel. "Dat is uiteindelijk beter, het huidige pand is kleiner en er lopen meer mensen langs", aldus Ferda.

De kleine knusse ruimte hoort nu bij de identiteit van The Nail Beautique. Ferda: "In tegenstelling tot grotere nagelstudio's willen wij een huiskamergevoel uitstralen. Iedereen is hier welkom en wordt met persoonlijke aandacht behandeld."

Er zitten precies vijf weken tussen de start van de bouw en de opening en volgens Ferda is dat te danken aan haar goede aannemer. Alle meubels zijn op maat gemaakt en de studio beschikt over een professioneel afzuigsysteem voor de chemicaliën. Ferda: "Ik kwam tijdens de bouw heel vaak kijken en elke keer dat ik langskwam werd ik blijer."

De nagelstudio staat vol met producten van het merk OPI, het Amerikaanse nummer 1-merk in de nagelbranche. Alle behandelingen worden afgesloten met OPI nagellak. "Het merk staat garant voor hoge kwaliteit. De kleuren blijven lang zitten, perfect voor mensen die op vakantie gaan. Twee keer per jaar komen ze met een nieuwe collectie uit, gebaseerd op de laatste trends in de mode", vertelt Ferda enthousiast.

De salon is gefocust op schoonheid. Er wordt bijvoorbeeld geen medische pedicure gedaan, wel cosmetische. Ferda: "Je ziet in dit beroep binnen een uur resultaat en je kent je klanten goed. Ze komen namelijk elke drie weken terug om hun nagels bij te laten vullen, die schoonheid vind ik het leukst."

"Door mij hier in Diemen te vestigen bied ik de klanten een nagelstudio dicht bij huis. Het scheelt ze een rit naar Amsterdam, waar de meeste nu hun nagels laten doen." Ferda voorspelt dat haar vaste klanten hun nagels door haar blijven laten doen. Ze weet ook dat ze in Diemen nieuw is en dat velen nog kennis moeten maken.

Dat nog niet veel Diemenaren van de studio afweten, is niet te zien aan de agenda. Deze staat al aardig vol. "Wij werken op afspraak, maar mensen kunnen altijd binnenlopen om te kijken of er nog plek is. Ook is iedereen altijd welkom om geïnformeerd te worden."