Afbeelding

Vormgever DiemerNieuws ontwerpt lerarenagenda

DIEMEN - Grafisch ontwerper Ems Willems uit Weesp heeft in opdracht van Docenttalent een onderwijsagenda ontworpen.

Docenttalent coacht basisschooldocenten en heeft een productlijn met beloningskaartjes, spelletjes, een app en nu dus ook een agenda. Ems WIllems is vormgever van het DiemerNieuws en andere uitgaven van Enter Media. Soms neemt ze ook andere opdrachten aan.

Kreeg je de vrije hand?
"Elise Luiten en Leonie Verweij van Docenttalent lieten met voorbeelden zien welke stijl ze in gedachten hadden. Omdat in het basisonderwijs 85 procent van de leraren vrouw is, is het ontwerp daarop afgestemd. Het was een uitdaging om binnen de stijl die zij in gedachten hadden toch iets nieuws te ontwerpen. De samenwerking verliep prima, we hebben de agenda echt samen ontwikkeld."

Hoe zijn de reacties?
"Erg postief. Ook vanwege de mooie details, zoals een paars leeslint. Bij de meeste agenda's voor leerkrachten wordt nauwelijks aandacht aan de vormgeving besteed. Het zou leuk zijn als leraren in Diemen de agenda ook gaan gebruiken."

Er zijn verschillende lerarenagenda's te koop. Wat maakt deze anders?
"Het concept van de agenda is nieuw. Hij staat vol met leuke tips en ideeën speciaal voor het basisonderwijs. Elke maand begint met een overzicht van wat er die maand te doen is en waar je als leerkracht aan kunt denken. Daarnaast staat er op elke pagina een tip over allerlei onderwerpen. Vaak heeft die tip betrekking op wat er die week gebeurt. Verder staan er apps, bijzondere boeken en andere handigheidjes in."

De agenda is alleen online te koop bij www.docenttalent.nl.

De nieuwe agenda voor leerkrachten van de basisschool.