Voorbereidingen voor de Kinderzomerspelen zijn in volle gang

DIEMEN - De voorbereidingen voor de Kinderzomerspelen zijn in volle gang. Het evenement voor kinderen die in Diemen naar de basisschool gaan begint op maandag 7 juli en duurt tot en met vrijdag 25 juli. De Kinderzomerspelen worden ook dit jaar gehouden in en rond Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid. De Kinderzomerspelen worden georganiseerd door de Stichting Welzijn Diemen.

Vertegenwoordigers van de Kinderzomerspelen bezoeken op maandag 30 juni en dinsdag 1 juli de basisscholen in Diemen en zullen de leerlingen erop wijzen dat de Kinderzomerspelen binnenkort weer van start gaan. Uiteraard weten veel kinderen dit al, want veel van hen bezoeken het evenement elk jaar in de eerste drie weken van de zomervakantie. Ook dit jaar zijn er twee uitstapjes: op woensdag 9 juli gaan de kinderen naar de Linnaeushof in Bennebroek en op woensdag 12 juli wordt er een bezoek gebracht aan KidZcity in Almere. Kinderen dienen zich van tevoren in te schrijven voor een of twee uitstapjes. Op de woensdagen dat de uitstapjes plaatsvinden, zijn er geen Kinderzomerspelen in het sportcentrum. De laatste woensdag is er ook geen uitstapje. Dan zijn er gewoon activiteiten in het sportcentrum.

Danny Post is algemeen coördinator van de Kinderzomerspelen. Hij wordt geassisteerd door de coördinatoren Elwin Lindeman, Yentl Molenaar en zijn zoon Mitchell Post. Uiteraard krijgt dit viertal vier weken lang steun van de begeleiders. Veel van hen zijn al jaren actief tijdens de Kinderzomerspelen. Kinderen die de Kinderzomerspelen eerder hebben bezocht weten dat zij op een gevarieerd programma kunnen rekenen. Vaste prik is dat er op de dinsdag- en donderdagochtenden wordt gezwommen, uiteraard onder begeleiding van personeel van het zwembad van het sportcentrum. Verder kunnen zij zich uitleven met activiteiten op het gebeid van creatief, theater en sport, en spel.

Op diverse dagen zijn er weer grote spelen zoals de krokodillenvijver en de playbackshow. Die laatste activiteit vindt plaats op de laatste vrijdagmiddag van de Kinderzomerspelen. Traditioneel steken de kinderen veel tijd en energie in de voorbereiding van hun act. Net als tijdens vorige edities van de playbackshow het geval was zijn ouders en andere familieleden van harte welkom op vrijdagmiddag 25 juli.