Afbeelding

Muziektent op De Sniep

Op 20 maart 1897 werd de 'Muziekvereeniging Diemer Fanfarekorps' opgericht. Op veler verzoek werd er medio 1901 door de gemeente Diemen op de meest westelijke punt van De Sniep een houten muziektent gebouwd. De muziektent was weliswaar voor de muzikanten alleen per roeiboot bereikbaar, maar het geïnteresseerde publiek kon een goed plaatsje vinden aan de Muiderstraatweg of aan de Weesperstraat aan de andere zijde (ter hoogte van de huidige locatie van Koninklijke Saan).

Na uitbreiding van het fanfarekorps met houten instrumenten werd de naam veranderd in 'Diemer Harmonie'. Vaak schreven de lokale kranten over de muziekuitvoeringen, ook als het soms een beetje mis ging: "Zondag namiddag gaf de muziekvereeniging 'Diemer Harmonie' een concert in de tent op de Sniep. Het programma werd zeer schoon uitgevoerd. Jammer dat dien middag de wind zóó sterk was, want van de mooie, zachte muziek ging veel verloren." (Weesper Courant van 30 juli 1913).

In 1932 was de conditie van de muziektent zo slecht geworden dat deze gesloopt moest worden. Er werd toen een nieuwe muziektent gebouwd op het gemeentelijke sportterrein aan de Ouderkerkerlaan. Muziektenten gingen, muziektenten kwamen, maar de 'Diemer Harmonie' bestaat nog steeds.