Daniel Beijnes, Roland Meijer, Hanneke van Wel-Karbet en Cor Molenaar.
Daniel Beijnes, Roland Meijer, Hanneke van Wel-Karbet en Cor Molenaar. Foto: Trudy Kroese

Haringparty in café 't Pandje is groot succes

DIEMEN - De tweede haringparty in café 't Pandje is een groot succes geworden. De party bracht in totaal 1120 euro op. De opbrengst is geschonken aan de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden.

Hanneke van Wel-Karbet, vice-voorzitter van de parochie Sint Petrus' Banden, maakte aan het einde van de haringparty bekend dat het geld wordt gebruikt om de overlast van duiven op de zolder van de kerktoren op een diervriendelijke manier te bestrijden. Duiven laten hun uitwerpselen in de kerktoren achter.

Het eerste vaatje met haring werd gekocht door Roland Meijer, eigenaar van Autoverhuurbedrijf Drive Yourself uit Amsterdam. Hij bood 350 euro voor het vaatje. De laatste haring werd gekocht door Cor Molenaar, eigenaar van Pott Change in Amsterdam. Hij betaalde 355 euro. Ronald Meijer en Cor Molenaar zijn beiden inwoners van Diemen.

Veilingmeester was ook dit jaar de in Diemen geboren zanger Martin Williams. Hij zong tevens een aantal nummers voor de aanwezigen. De bezoekers genoten van de haring en de drankjes, waaronder korenwijn.

Daniel Beijnes, eigenaar van 't Pandje: "De opbrengst was beduidend hoger dan vorig jaar. Wij vinden het mooi om deze traditie in stand te houden en zullen volgend jaar opnieuw een haringparty organiseren. De opbrengst gaat dan naar Scouting Diemen die graag een blokhut in het Diemerbos wil bouwen." Hanneke van Wel-Karbet is enorm blij met het initiatief van café 't Pandje: "Ik vind het geweldig dat de familie Beijnes de opbrengst van de haringparty net als vorig jaar aan onze parochie heeft geschonken. Ik heb het geld donderdagavond meteen overhandigd aan de mensen die de problemen in de kerktoren op korte termijn gaan aanpakken."