Plannen voor uitbreiding blauwe zone
leiden ook in Diemen Centrum tot kritiek

DIEMEN - Tijdens de inloopavond over de uitbreiding van de blauwe zone voor inwoners en ondernemers in Diemen Centrum namen vorige week donderdag ruim 100 bewoners de gelegenheid te baat om hun mening te geven over de plannen. Net als in Diemen-Zuid een paar dagen eerder waren er veel tegenstanders naar de informatie-avond gekomen.

Het college van B en W wil dat alle straten in het centrum waar nu nog geen parkeermaatregelen gelden, worden opgenomen in de blauwe zone. Het gaat om de gebieden langs de Willem de Zwijgerlaan, Julianaplantsoen, Rode Kruislaan, Martin Luther Kinglaan, Tobias Asserlaan en ook de woonbuurten Spoorzicht en Buitenlust. Voor sommige gebieden is die uitbreiding volgens de gemeente noodzakelijk, voor andere delen, zoals de wijk Buitenlust, optioneel om de in de toekomst verwachte parkeerdruk tegen te gaan.

Hoewel er ook bewoners voor de uitbreiding van de blauwe zone waren, gaven veel bewoners aan dat zij het er niet mee eens zijn. De discussie van bewoners met de aanwezige wethouders Scholten en Van der Mark en de ambtenaren liep af en toe hoog op. Bewonersvereniging Buitenlust is van plan een enquĂȘte onder de buurtbewoners te houden. "Wij zijn in principe tegen een blauwe zone in onze wijk, maar er zijn ook argumenten voor, dus we willen de bewoners dit objectief voorleggen", aldus Jos van Veen van de bewonersvereniging. "Waar geen probleem is, moet je geen probleem maken, maar aan de andere kant: als er in de toekomst wel een probleem ontstaat, duurt het een half jaar voordat er een blauwe zone kan worden ingevoerd."

Veel aanwezigen lieten een reactie achter. De gemeente is nu bezig met het verwerken van alle reacties. Het college van B en W moet nog een besluit nemen over de uitbreiding van de blauwe zone. Dat wordt waarschijnlijk na de zomervakantie gedaan.