Madelon Diekman, Kathy Hartsink, Linda Frantzen en haar dochter Kim.
Madelon Diekman, Kathy Hartsink, Linda Frantzen en haar dochter Kim. Foto: Trudy Kroese

Actie voor ernstig zieke kinderen in De Herberg

DIEMEN - In café-restaurant De Herberg aan de Muiderstraatweg vindt op zaterdag 28 juni een benefietactie plaats die in het teken staat van kinderen in Diemen die ernstig ziek zijn. Artiesten treden belangeloos op en er wordt onder de aanwezigen geld ingezameld.

Linda Frantzen van De Herberg: "Het idee is ontstaan toen wij te horen kregen dat een zoon van mensen die wij kennen ernstig ziek is. Wij wilden eerst een actie voor die familie starten, maar hebben het plan gewijzigd. Wij zetten ons nu in voor alle kinderen in Diemen die ernstig ziek zijn. Op zaterdag 28 juni treden tussen 14.00 en 23.00 uur artiesten op onder wie Peter Beense, Ramon Beense, Patrick van Veen, Wilfred Belles, Frans Zeilmaker en Samantha de Bey. De activiteitencommissie van zwem- en waterpolovereniging De Meeuwen houdt een vrijgezellenveiling, waarvan de opbrengst volledig naar de actie gaat. Ook is er een bingo en een loterij. Bezoekers kunnen hun bijdragen in collectebussen deponeren."
Linda Frantzen geeft aan dat een aantal bedrijven en winkeliers in Diemen hun medewerking aan de actie heeft toegezegd. Ook heeft een aantal ondernemers die met een kraam op het Loswalfestival stonden meegedaan aan de actie. "Wij willen op korte termijn een stichting oprichten: de Stichting Opkikker. Omdat die stichting pas na 28 juni wordt opgericht zal er op de dag en avond van de actie een notaris aanwezig zijn die erop toe zal zien dat alles goed verloopt. Madelon Diekman en Kathy Hartsink zullen bij Stichting Opkikker betrokken worden."

Stichting Opkikker zal in de toekomst de organisatie van vervolgacties op zich nemen. "De bedoeling is dat wij elk jaar een actie voor ernstig zieke kinderen in Diemen gaan houden. Wij hopen dat het evenement veel mensen zal aanspreken en dat velen de stichting willen steunen."