De D-selectie van SV Diemen sloot het seizoen af met een duel tegen trainers en ouders.
De D-selectie van SV Diemen sloot het seizoen af met een duel tegen trainers en ouders. Foto: Jenny Nieuwenhuijze

SV Diemen: snel promoveren

DIEMEN - De degradatie naar de vierde klasse is bij SV Diemen hard aangekomen. De club hoopt dat het eerste zondagteam volgend seizoen meteen weer promoveert.

Met de vereniging in het algemeen gaat het uitstekend. SV Diemen beschikt over een prachtige accommodatie met kunstgrasvelden en heeft nu bijna 1100 leden van wie er meer dan 700 in de jeugdafdeling spelen. In schril contrast hiermee staat de positie van het eerste zondagteam. De ploeg van trainer Robin Ernest wist directe degradatie te voorkomen en hoopte zich via de nacompetitie veilig te spelen. Dat lukte niet. SV Diemen struikelde over vierdeklasser Saenden. De eerste wedstrijd in Wormerveer werd met 0-2 gewonnen en de return leek een formaliteit. Niets bleek minder waar: SV Diemen verloor voor eigen publiek met 2-6.

Trainer Robin Ernest vertrekt. Hij wordt opgevolgd door Marc Stuut. Voorzitter Hans ter Horst betreurt de degradatie: "Het team heeft in de laatste fase van de competitie goede resultaten geboekt en heeft de derde periode gewonnen. De eerste wedstrijd tegen Saenden werd met 0-2 gewonnen en vervolgens werd er thuis met 2-6 verloren. Ik heb mij gestoord aan de wijze waarop dit is gebeurd. Het had voor een groot deel met instelling te maken. Verliezen hoort bij sport, maar niet op deze manier."

Ter Horst is optimistisch over de toekomst. "Zoals het er nu naar uitziet gaat er een speler weg: Jordan Gemert. Nieuwe spelers zijn Kevin Kroese, die in het verleden al voor SV Diemen speelde en Steve Promes, die onze nieuwe trainer heeft toegezegd te zullen komen. Pierre Tosh, die de laatste wedstrijden van het afgelopen seizoen heeft meegedaan bij ons, blijft. Ik verwacht dat ook een aantal talentvolle jeugdspelers zich bij de selectie zal aansluiten, van wie zeker een paar in aanmerking kunnen komen voor het eerste elftal. Verder zit er genoeg talent in onze selectie, maar zeker in de jeugd. Er komt een goede lichting aan."