Het spelplezier spatte van de wedstrijden af.
Het spelplezier spatte van de wedstrijden af. Foto: Trudy Kroese

Jeugd vermaakt zich tijdens toernooi

DIEMEN - SV Diemen heeft op Hemelvaartsdag het Sjef van der Heidentoernooi gehouden. Op de velden van de voetbalvereniging deden 70 teams mee. Dit betekent dat er donderdag meer dan 700 jonge voetballers actief waren.

SV Diemen eert met het toernooi voor E-pupillen en F-pupillen Sjef van der Heiden, die een grote rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van de jeugdafdeling van de club. Na zijn voetballoopbaan bij SV Diemen nam Sjef van der Heiden de organisatie van het pupillenvoetbal bij SV Diemen voor zijn rekening. Dat was nog in de periode dat SV Diemen op Sportpark Spoorzicht speelde. De club beschikte op dat moment over zo'n 50 tot 60 pupillen. Op het moment dat SV Diemen in 1990 verhuisde naar de huidige accommodatie op Sportpark De Diemen telde de club zo'n 80 pupillen.

De sympathieke Sjef van der Heiden was vaak te vinden bij SV Diemen: op zaterdagochtend tijdens de wedstrijden van de jeugd en vaak op woensdagmiddag om nieuwe pupillen te kunnen inschrijven. Sjef van der Heiden kende alle pupillen bij naam. Veel jongens en mannen die hem hebben gekend spreken nog steeds mooie woorden over hem. Onder zijn leiding groeide de pupillenafdeling van SV Die uit tot ongeveer 100 spelers. Sjef van der Heiden overleed op 55-jarige leeftijd.

SV Diemen heeft op Sportpark De Diemen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De club telt bijna 1100 leden, van wie er ruim 700 in de jeugdafdeling spelen. Het Sjef van der Heidentoernooi werd de afgelopen jaren met Pasen gespeeld, maar omdat er toen een aantal jeugdteams van SV Diemen deelnam aan toernooien in het buitenland, werd het toernooi dit jaar op Hemelvaartsdag gespeeld. Elly Oudshoorn was samen met nog zo'n 30 mensen verantwoordelijk voor de organisatie. "Een aantal teams van A- en B-junioren nam met Pasen deel aan een toernooi in Italiƫ. Veel van die jongens helpen altijd mee tijdens het Sjef van der Heidentoernooi. Dat geldt ook voor een aantal ouders. Daarom was het beter om het toernooi dit keer op Hemelvaartsdag te houden."

Veel bezoekers
SV Diemen heeft ook dit jaar veel aandacht aan de organisatie besteed. Leden van de club was vooraf verzocht om met de fiets naar het complex te komen. De bedoeling was dat de bezoekers hierdoor meer kans zouden hebben om hun auto op het parkeerterrein bij de club te parkeren. Hoewel veel mensen van SV Diemen gehoor hadden gegeven aan de oproep van de organisatie was het parkeerterrein toch vol. Verkeersregelaars probeerden te voorkomen dat mensen hun auto in de wijk Plantage De Sniep parkeerden en verwezen hen naar de parkeerplaats bij de Gamma. In de kantine en langs de velden van SV Diemen was het druk. De organisatie zorgde ervoor dat alles naar wens verliep en ouders en andere familieleden stonden langs de lijn om het spel van de pupillenteams te volgen. Hoewel het fris was en motregende lieten zij zich er niet van weerhouden om langs de lijn te blijven staan.

Na afloop van elk duel mochten twee spelers van elk team meedoen aan de penaltybokaal. De strafschoppen werden genomen in de voetbalkooi die vlak bij de kantine staat. De 70 teams waren verdeeld over 18 poules. De wedstrijden in elke poule leverden een winnaar op. Maar door het plezier dat de kinderen op het voetbalveld hadden waren er deze dag alleen maar winnaars. Op het terrein waren standjes waar onder andere voetbalattributen en hapjes en drankjes konden worden gekocht.

Sjef van der Heiden was belangrijk voor de jeugdafdeling van SV Diemen